Monday, October 27, 2008

Στρατηγικές Αναβάθμισης Δημοτικών Βιβλιοθηκών

«Στρατηγικές Αναβάθμισης Δημοτικών Βιβλιοθηκών» είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.

Συμμετέχουν με εισηγήσεις τους:

  • ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΑΙΟΥ: Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Γενικών Αρχείων του Κράτους και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (Υπουργείο Παιδείας). Διδάκτωρ Φιλολογίας, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Βύρωνος. Συγγραφέας οχτώ βιβλίων και πολλών μελετών. Βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών για την εργασία της "Ελληνική Βιβλιογραφία του Λόρδου Βύρωνα".
  • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Προϊσταμένη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλλιθέας, και Πρόεδρος Δ.Σ. στην Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων & Επιστημόνων Πληροφόρησης
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΕΛΛΟΥ: Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου. Μέλος του Δ.Σ. στην Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων & Επιστημόνων Πληροφόρησης
  • ΧΡΥΣΗ ΚΟΠΙΤΣΗ: Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγάλεω. Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης καθώς επίσης και της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών. Εργάζεται ως Νηπιαγωγός στην Δημόσια Εκπαίδευση, καθώς επίσης και ως καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης. Είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αιγάλεω.

Συντονίζει: Χρυσή Κοπιτσή

Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, σε συνεργασία με τους Δήμους, στα πλαίσια των διαδημοτικών συνεργασιών για την πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας. Πρόκειται για την «6η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», την «4η Έκθεση Παιδικής Τέχνης & Εικαστικών Εργαστηρίων Δ. Αθήνας» και τον «5ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Δ. Αθήνας»

  • Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η Ειδική βραδιά Απονομής των Βραβείων του 5ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δυτικής Αθήνας.

Το Σάββατο (1 Νοε.) πραγματοποιείται και η συζήτηση για την «ΕΝΝΕΑΔΑ-η ταυτότητα ενός περιοδικού», ενώ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00-20:30η συζήτηση με θέμα: «Δίκτυο πόλεων για μια νέα επικράτεια πολιτισμού στην Δ. Αθήνα»

No comments: