Friday, October 3, 2008

Πάμε Φρανκφούρτη χωρίς περίπτερο

Σχεδόν δύο εβδομάδες μεσολαβούν από την έναρξη της 60ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης (15-19 Οκτωβρίου) και το Εθνικό μας Περίπτερο βρίσκεται στον αέρα.

Το ποσόν των 266.960 ευρώ, το οποίο έχει ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, δεν έχει εγκριθεί. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΒ Δημήτρης Παντελέσκος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας «ότι στην περίπτωση που δεν έχουμε εξοφλήσει τις βασικές υποχρεώσεις μας (κατασκευές, ενοίκια κ.λπ.) πριν από την έναρξη της έκθεσης, δεν θα μας παραδοθεί το περίπτερο».

Η μακέτα του Εθνικού Περιπτέρου μας στην 60ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (15-19 Οκτωβρίου). Προορίζεται για 8 εκδοτικούς οίκους, ενώ άλλοι 14 θα έχουν δικά τους περίπτερα
Αν τελικά δοθούν τα χρήματα, θα είναι η τριακοστή φορά που η Ελλάδα θα πάρει μέρος στην κορυφαία έκθεση. Με φετινή τιμώμενη χώρα την Τουρκία, εμείς πάμε με δεκατέσσερις εκδοτικούς οίκους με δικά τους περίπτερα, ενώ οκτώ θα προβάλλονται στο Εθνικό Περίπτερο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστούν με θεματική διάταξη βιβλία, που έχουν εκδοθεί από 1 Ιουνίου 2007 έως 30 Ιουνίου 2008.

Μετά τη Φρανκφούρτη, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Βελιγραδίου (20-26 Οκτωβρίου) και στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Κωνσταντινούπολης (1-9 Νοεμβρίου). Τα χρήματα που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού είναι 27.160 και 49.660 ευρώ αντίστοιχα.

No comments: