Saturday, June 12, 2010

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Αλμπέρ Καμί στη Θεσασλονίκη


  • Στοιχεία για τη ζωή και το έργο του πολυδιαβασμένου Γάλλου συγγραφέα, Αλμπέρ Καμί, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από το θάνατό του σήμερα, στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.
  • Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Μαρία Πρασσά, διδάκτωρ του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, με θέμα «Προσεγγίζοντας τη σκέψη και το έργο του Αλμπέρ Καμί». Η ομιλήτρια θα αναφερθεί σε βιογραφικά στοιχεία του δημιουργού, σε δύο έννοιες που σηματοδότησαν το έργο του, «το παράλογο και την επανάσταση», στην αισθητική του συγγραφέα, όπως διακρίνεται μέσα από τα κείμενά του και στα θεατρικά έργα του. «Όλα τα θέματα που προβάλλονται μέσα από το έργο του Αλμπέρ Καμί απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο. Οι έννοιες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της τρομοκρατίας, της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μας ταλανίζουν ακόμα και σήμερα», εξηγεί η κ. Πρασσά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
  • Το αφιέρωμα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. «Στόχος μας δεν είναι να παρουσιάσουμε απλά ένα επετειακό αφιέρωμα, αλλά να προσεγγίσουμε τη σκέψη του συγγραφέα», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών, Μαριάννα Λεονάρδου.

No comments: