Sunday, November 23, 2008

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ TERRY EAGLETON

Terry Eagleton


Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σας παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά τον διακεκριμένο καθηγητή Terry Eagleton στη διάλεξη με θέμα «Ο θάνατος της κριτικής».

Ο Terry Eagleton θα δώσει μια δεύτερη ομιλία με θέμα «Το νόημα της ζωής», προσκεκλημένος από το Διδακτορικό Πρόγραμμα στις Οικονομικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Αθηνών (UADPhilEcon), το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα και τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.). Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης Ετήσιας Δημόσιας Διάλεξης περί «Οικονομικών και Φιλοσοφίας» στη Μνήμη του Κοσμά Ψυχοπαίδη.

Ο Terry Eagleton είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος πανεπιστημιακός καθηγητής Λογοτεχνίας και Θεωρητικός Πολιτισμικών σπουδών που διδάσκει στο τμήμα Αγγλικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Συγγραφής στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ ως Καθηγητής Φιλολογίας, και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, Galway, ως καθηγητής Πολιτισμικής θεωρίας.

Ασχολείται, κυρίως, με τη λογοτεχνική και πολιτιστική θεωρία, την αγγλική λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Ιρλανδίας, για τον οποίο έχει πρόσφατα ολοκληρώσει μια τριλογία έργων.

Βιβλιογραφία: Literary Theory: An Introduction (1983) και After Theory (2003). Έχει επίσης γράψει το μυθιστόρημα Saints and Scholars (1987) και The Gatekeeper: A Memoir (2001). Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι How to Read a Poem (2006), The Meaning of Life (2007), και Trouble with Strangers: A Study of Ethics (2008).

  • Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
  • Είσοδος Ελεύθερη

No comments: