Monday, November 3, 2008

Οικονομικό πρόβλημα για την Εταιρεία Συγγραφέων

Έντονο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον η Εταιρεία Συγγραφέων, αφού το υπουργείο Πολιτισμού σταδιακά έχει περικόψει την επιχορήγηση στον σημαντικότερο λογοτεχνικό φορέα της χώρας, με μέλη τούς πιο καταξιωμένους και ενεργούς δημιουργούς. Η Εταιρεία Συγγραφέων (ιδρύθηκε το 1981) από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της επιχορηγείτο σταθερά από το ΥΠΠΟ για τις δραστηριότητές της. Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Επί υπουργίας κ. Τατούλη το ποσό άρχισε να μειώνεται, επί κ. Βουλγαράκη έφτασε τις 25.000 ευρώ, ενώ σήμερα επί κ. Λιάπη η επιχορήγηση κόπηκε. Το τελευταίο ποσό που η Εταιρεία εισέπραξε ήταν 24.995 ευρώ τον Ιανουάριο του 2007, αλλά ήταν η επιχορήγηση του 2006. Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης.

2 comments:

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης said...

"Εάν βρίσκετε ότι ο «δυτικός άνεμος» έχει ενδιαφέρον αφήστε το σχόλιό σας."

Με λίγο χιούμορ!

Βρίσκω πιο ενδιαφέρον στον "ανατολικό άνεμο", μια επιλογή τοποθέτησις που έκανε και ο ίδιος ο Σολζενίτσιν, άμα τη επιστροφή το στη Ρωσία, παρά και τις κακουχίες του στου Αρχιπέλαγος.

Από την άλλη σαν άνεμος και ο δυτικός έχει ενδιαφέρον λόγω τις κίνησης του μέσα στο κενό του χώρου, κάτι που κινεί το ενδιαφέρον και για τι φύση και το περιεχόμενο του κενού μέσα στο οποίο κινείτε όχι μόνο ο άνεμος αλλά και η ουσία τις ύλης.

Μα πιο πολύ σημαντικό είναι τα διάφορα των συνθετικών υλών που περιφέρονται μέσα στην ύπαρξη του κενού και δίνουν τροφή και ενέργεια για την συντήρηση και ανέλιξη της αρμονίας στην ύπαρξη του νοώντος νου.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι θέλεις να πεις! Γράψτα πιο απλά για να σε καταλάβω. Έχεις ιδιότυπο χιούμορ κι επειδή είμαι της "λογικής", δεν επικοινωνώ με τον δικό σου τρόπο.