Monday, May 17, 2010

Ξεκίνησε ο «πνευματικός Μάης» του συνδέσμου εκδοτών Βόρειας Ελλάδας


Εκδηλώσεις λόγου, θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε ανθρώπους που προσέφεραν στο βιβλίο και τον πολιτισμό, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Κ΄ Πνευματικού Μαΐου.

Τη διοργάνωση πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και της Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης Ο φετινός Πνευματικός Μάιος είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη.Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από τις αρχές Μαΐου, θα διαρκέσουν ως τις 20 Ιουνίου.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν:

• Αύριο, ημερίδα στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ «Lecture Hall» (Ταντάλου 24, 4ος όροφος), στις 6 το απόγευμα, με θέμα «Η επιρροή των ΜΜΕ στην ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας».

• Αύριο επίσης, στις 8 το βράδυ, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη – Πλ.Ιπποδρομίου), η Ελένη Αποστολίδου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Η φωτιά της καρδιάς». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Νίγδελης, εκπαιδευτικός – συγγραφέας και η Ελένη Καρασαββίδου, συγγραφέας-δοκιμιογράφος. Την εκδήλωση θα θα χαιρετίσουν ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πρόεδρος Σ.ΕΚ.Β.Ε. και ο Αλέκος Δαφνομήλης, πρόεδρος Ε.Σ.Β.Ε. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος.

• Στις 19 Μαΐου, διοργανώνεται εκδήλωση για το Δημήτρη Μητρόπουλο, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη – Πλ. Ιπποδρομίου), στις 8 το βράδυ. Για τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Μητρόπουλου θα μιλήσει ο Μύρων Μιχαηλίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΟΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

No comments: