Thursday, May 13, 2010

Επιστρέφει στο Ζάππειο η Γιορτή Βιβλίου


http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/09/zappeio.jpg

Η φετινή Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από 17 έως και 30 Μαΐου και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 19 Μαΐου

Η 33η Γιορτή Βιβλίου, επανέρχεται εκεί από όπου ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες, στο Ζάππειο, συνδυάζοντας την ενημέρωση και τον περίπατο μέσα στον όμορφο χώρο του Ζαππείου.

Φέτος για πρώτη φορά, η γιορτή βιβλίου πραγματοποιείται με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων.

«Κάθε βιβλίο αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα της νόησης και της εξέλιξης και μέσα στα βιβλία είναι αποθηκευμένη όλη η γνώση του ανθρώπινου γένους», είπε ο πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων κ. Άγγελος Μοσχονάς και τόνισε ότι με αυτές τις σκέψεις ο Πολιτισμικός Οργανισμός του δήμου Αθηναίων, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν το βιβλίο συνεργάζεται για ακόμα μια φορά στη γιορτή βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, ενώ θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για το βιβλίο και τη διάδοση του, συμβάλλοντας στην σπουδαία αποστολή του, που είναι η αφύπνιση των συνειδήσεων, αλλά και το καταφύγιο της ανθρώπινης σκέψης.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που θα προβάλλουν την έκθεση θα χαρίζουν βιβλία στους ακροατές τους σε όλη τη διάρκεια της γιορτής.

No comments: