Wednesday, May 12, 2010

Δόθηκαν τα βραβεία του "Διαβάζω"

Στους Β. Γκουρογιάννη, Η.Χ. Παπαδημητρακόπουλο, Χ. Βλαβιανό και Γ. Κιουρτσάκη τα φετινά βραβεία

Ο Βασίλης Γκουρογιάννης αφιέρωσε στην Κύπρο το βραβείο μυθιστορήματος για το βιβλίο του "Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή", ο Γιάννης Κιουρτσάκης δεν αποδέχτηκε το βραβείο Λογοτεχνικού Δοκιμίου-Μελέτης για το βιβλίο του "Ένας χωρικός στη Νέα Υόρκη" επικαλούμενος σε μήνυμά του "αμηχανία να βραβεύομαι σ' αυτή τη συγκυρία". Ο Χάρης Βλαβιανός δεν ήταν εκεί για να παραλάβει το Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του "Διακοπές στην πραγματικότητα: Ποιήματα, σχεδιάσματα, μεταγραφές", ούτε ο Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος παραβρέθηκε στην προχθεσινή τελετή απονομής των Λογοτεχνικών Βραβείων του περιοδικού "Διαβάζω", για να παραλάβει το Βραβείο Διηγήματος - Νουβέλας για το βιβλίο του "Ο θησαυρός των αηδονιών και άλλα διηγήματα.

Αντίθετα, η Κάλλια Παπαδάκη παρέλαβε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, προς τιμήν του Ηρακλή Παπαλέξη, για το βιβλίο της "Ο ήχος του ακάλυπτου: Έξι κοινόχρηστες ιστορίες", όπως επίσης ο Χρήστος Μπουλώτης και η εικονογράφος Φωτεινή Στεφανίδη, στους οποίους απονεμήθηκε το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο "Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη" και ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για μεγάλα παιδιά, για το βιβλίο του "Στη διαπασών".

Στην προχθεσινή τελετή απονομής στο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, η εκδότρια της Εστίας Μάνια Καραϊτίδη παρέλαβε το βραβείο που έχει θεσπίσει το περιοδικό στη μνήμη του ιδρυτή του Περικλή Αθανασόπουλου για την πολύχρονη προσφορά της στον χώρο του βιβλίου.
Ο διευθυντής του περιοδικού, Γιάννης Μπασκόζος, απέτισε στον χαιρετισμό του φόρο τιμής στα τρία θύματα της δολοφονικής επίθεσης στην οδού Σταδίου την περασμένη Τετάρτη, σημειώνοντας: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχουν 'οράματα' και 'ιδέες' που καίνε βιβλία, καίνε βιβλιοπωλεία και δολοφονούν ανθρώπους».
Την τελετή παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα।

  • ΣΣ. Την κυρία Φλέσσα τι την ήθελαν;

No comments: