Thursday, September 9, 2010

Στην ψηφιακή τεχνολογία υποκλίνεται η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

  • Ο διοργανωτές της έκθεσης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μείωση των παραδοσιακών εκθετών και την άνοδο των νέων τεχνολογίων.
Στην ψηφιακή τεχνολογία θα εστιάσει η φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που είναι και η μεγαλύτερη του κόσμου. Οι διοργανωτές τόνισαν ότι η έκθεση προσπαθεί να σταματήσει την μείωση του αριθμούν των εκθετών.

«Μία επανάσταση είναι σε εξέλιξη στο χώρο της ανάγνωσης» με την χρήση των έξυπνων κινητών και των ψηφιακών βιβλίων όλων των ειδών, τονίζει ο Γιούργκεν Μποος, διευθυντής της έκθεσης.

Παρόλα αυτά όπως πρόσθεσε ο ίδιος η έκθεση «είναι αφιερωμένη στο περιεχόμενο» και θα προβάλει τους συγγραφείς και τους εκδότες και όχι τόσο την τεχνολογία.

Στη φετινή έκθεση βιβλίου θα συμμετάσχουν 6.930 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 5% σε σχέση με το 2009. Τη χρονιά αυτή η έκθεση υποδέχθηκε 290.000 επισκέπτες.
Η μείωση του αριθμού των εκθετών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Αργεντινή, η αντιπροσωπεία της οποίας είναι σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη της Κίνας, που ήταν η τιμώμενη χώρα το 2010.

Επιπλέον, ο κ. Μποος επισήμανε ότι η οικονομική κρίση έπληξε τους αριθμούς, αποτρέποντας τους εκθέτες, ειδικά από την Ανατολική Ευρώπη, να κάνουν το ταξίδι στη Φρανκφούρτη, όπου γεννήθηκε ο Γκαίτε. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP]

No comments: