Wednesday, September 15, 2010

Τον Νοέμβριο στα ράφια το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν

  • Έως τις αρχές του Δεκεμβρίου θα βρίσκεται μεταφρασμένο στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων, το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν για την οικονομική κρίση.
Στη Βρετανία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τον οίκο «Simon & Schuster», ενώ στην Ελλάδα το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις «Πεδίο», πιθανότατα παρουσία του ίδιου του συγγραφέα. «Είδα την είδηση για τη συγγραφή του βιβλίου στην ιστοσελίδα του BBC και την ίδια μέρα επικοινώνησα με τον εκδοτικό οίκο για να 'κλείσω' τα δικαιώματα. Η ελληνική έκδοση θα προλογίζεται από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα, και εκτιμούμε ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την Αγγλία θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου και στην Ελλάδα. Ελπίζουμε, δε, εκείνη τη μέρα να έχουμε μαζί μας και τον συγγραφέα», είπε ο εκδότης του «Πεδίου», Παύλος Παπαχριστοφίλου.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα του βρετανικού οίκου, το βιβλίο, το πρώτο μετά την ήττα του Μπράουν στις εκλογές του Μαΐου, «αναλύει τα γεγονότα που οδήγησαν στη χρηματοπιστωτική κατηφόρα και τις αντιδράσεις των ηγετών διεθνώς, ενώ λάμβαναν μέτρα για να αποφύγουν περαιτέρω καταστροφή».

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει προτάσεις του συγγραφέα για μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν, προκειμένου ο κόσμος να ανακτήσει τη χρηματοπιστωτική του σταθερότητα.

Από την πλευρά του, ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε πως «γράφοντας τη δική μου ανάλυση για την κρίση, θέλω να βοηθήσω στο να κατανοήσει ο κόσμος γιατί φτάσαμε ως εδώ, αλλά κυρίως να προσφέρω μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το επόμενο βήμα της παγκοσμιοποίησης, έτσι ώστε η οικονομία να είναι στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι το αντίθετο».

1 comment:

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός said...

Εντυπωσιακή είδησις, αλλά μένομεν με την αγωνίαν: ο Τζον Μέιτζορ ακόμα να γράψει βιβλίον;