Thursday, September 23, 2010

Βικτόρια Χίσλοπ, και πάλι στην Ελλάδα


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Και πάλι θα μιλάμε για «Το Νήσι» και τη Σπιναλόγκα. Αυτή τη φορά, για το πόσο καλά έγινε η μεταφορά του βιβλίου στη μικρή οθόνη, για το πόσο καλά παίζει η Λέχου, για τα ατσαλάκωτα ρούχα εποχής των φτωχών κατά τα άλλα κατοίκων της Πλάκας (τα είδαμε ήδη στο τρέιλερ) και για τους λεπρούς της Σπιναλόγκας (που δεν έχουμε δει ακόμα στο τρέιλερ). «Το Νησί» επανέρχεται. «Το Νησί», που σμίγει μια ιστορία αγάπης με την ιστορία της αποικίας των λεπρών στην ελληνική Σπιναλόνγκα, και που έκανε αίσθηση πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα. Το ίδιο κάνει και η Βικτόρια Χίσλοπ, η συγγραφέας του γνωστού βιβλίου, που εκδόθηκε στην Αγγλία το 2005 και στην Ελλάδα το 2007, ενώ μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να εκτοξευθεί στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα μυθιστορήματα παγκοσμίως.

Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ -κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα-, που έχει δηλώσει άλλοτε στην «Κ» ότι «είναι σχεδόν αυτονόητη η εμμονή μου με τη Μεσόγειο και τις κουλτούρες της», θα παρευρεθεί αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ. μ. στα εγκαίνια του καινούργιου καταστήματος Public στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Μαζί της, σε μια ζωντανή συζήτηση, θα είναι ο δημοσιογράφος και εκδότης Θανάσης Λάλας.

Η σειρά που βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Χίσλοπ κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 9.50 μ. μ. Με πρωταγωνιστές την Κατερίνα Λέχου και τον Στέλιο Μάινα. Τη διασκευή του κειμένου έχει αναλάβει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, της «Αναστασίας» και του «Λόγω Τιμής», ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδολάκης.

No comments: