Tuesday, September 14, 2010

Συνέδριο τιμής για τον Κονδυλάκη

Επιστημονικό συνέδριο τιμής στο πνευματικό της τέκνο, Ιωάννη Κονδυλάκη, οργανώνει ο Δήμος Βιάννου, οι «Φίλοι της Πινακοθήκης Βιάννου» και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Αλέξη Πολίτη, στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Ανω Βιάννο, με θέμα: «Ιωάννης Κονδυλάκης - συγγραφέας -δημοσιογράφος - μεταφραστής. Μια αναψηλάφηση»
 
Στόχος, να διερευνηθούν πλευρές του έργου και της πολυεπίπεδης προσωπικότητας του Ιωάννη Κονδυλάκη, που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης μέχρι τώρα ή δεν έχουν εξαντληθεί ερευνητικά. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Βιάννου, στο οποίο υπήρξε μαθητής ο τιμώμενος συγγραφέας και στο σημείο αυτό έχει στηθεί η προτομή του. Η Πινακοθήκη Βιάννου με τον τοπικό δήμο σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών οργανώνουν έκθεση εξήντα έργων διάσημων Ελλήνων ζωγράφων ως παράλληλη εκδήλωση τιμής στον Βιαννίτη πνευματικό δημιουργό, ενώ η Πινακοθήκη Βιάννου προχώρησε ακόμα ένα βήμα, εκδίδοντας τέσσερα έργα διαφορετικών ενασχολήσεων του Κονδυλάκη τα οποία θα κυκλοφορήσουν την πρώτη ημέρα του επιστημονικού συνεδρίου.

Συγκεκριμένα τα έργα είναι: «Λουκιανού Εκλογαί - Εκ των Απάντων», μετάφραση Ιωάννη Κονδυλάκη, «Ενώ Διέβαινα. Χρονογραφήματα, υπό Ιωάννου Κονδυλάκη», «Ιωάννης Κονδυλάκης. Αφιέρωμα, Ανατύπωση από έκδοση των "Βιαννίτικων Νέων" 1977», «Εργογραφία και Βιβλιογραφία Ιωάννου Δ. Κονδυλάκη», επιμέλεια Μαρίνας Αϊβαλιώτου.

No comments: