Thursday, September 30, 2010

Λογοτεχνία εν Αθήναις με συγγραφείς και λιχουδιές

Πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στο 2ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις»
Πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στο 2ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις»

Στρογγυλά τραπέζια, συζητήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις, συναυλίες, παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί, κουκλοθέατρο, αλλά και γαστρονομία.

Μια πλούσια γκάμα δραστηριοτήτων από τις χώρες όπου μιλούν Ισπανικά και Πορτογαλικά περιλαμβάνει το δεύτερο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ: Λογοτεχνία εν Αθήναις, που ξεκίνησε χθες στην «Τεχνόπολι» (Γκάζι) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο. 

Κάτω από τον τίτλο «Για έναν καλύτερο κόσμο στα χέρια μας», οι διοργανωτές (Διαπολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, «Τεχνόπολις», Ινστιτούτο Θερβάντες, περιοδικό Sol Latino κ.ά.) καλούν το κοινό να γνωρίσει την κουλτούρα της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής, που θα εκπροσωπηθούν από σημαντικές λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες. 

Ανάμεσά τους, ο συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και σημερινός πρέσβης της Χιλής στη Γαλλία, Χόρχε Εντουαντς, ο Ισπανός ποιητής Τομάς Σεγκόβια, ο συγγραφέας Ρόσα Μαρία Μπρίτον (Παναμάς), η Μεξικανή φιλόλογος Μαρία Λουίσα Καπέγια, ο ελληνιστής καθηγητής Πέντρο Ολάγια (Αστούριας) που θα συμμετέχει στο αυριανό συμπόσιο, με θέμα «Το ελληνικό πνεύμα και η ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής» κ.ά. Μαζί τους, στις εκδηλώσεις, οι Ελληνες συγγραφείς Πέρσα Κουμούτση, Θανάσης Χατζόπουλος, Ελένη Γκίκα, Βίκτωρ Ιβάνοβις κ.ά. 

Καθημερινά στις εκδηλώσεις (με μετάφραση όπου χρειάζεται) θα προσφέρονται λιχουδιές από τις χώρες που συμμετέχουν. Δεν θα λείπουν το φλαμένκο, οι εκθέσεις γελοιογραφίας, ζωγραφικής, φωτογραφίας, μέχρι και με χρωματιστές βεντάλιες. 

Οι εκδηλώσεις γίνονται στις αίθουσες «Κωστής Παλαμάς» και «Γιάννης Ρίτσος», πάντα στην «Τεχνόπολι».

No comments: