Wednesday, July 16, 2008

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ 2008

Είναι φέτος η σειρά της Ελλάδας (μετά τη Γαλλία το 2005, τη Ρωσία το 2006, τη Γερμανία το 2007) να είναι τιμώμενη χώρα σε μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου στον κόσμο, αυτή του Πεκίνου. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο «Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα» που εφαρμόζει το Υπουργείο Πολιτισμού από το Σεπτέμβρη του 2007 και ολοκληρώνεται το φετινό Σεπτέμβρη.

Φωτογραφία από το πάνελ: (από αριστερά: ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης Σοφοκλής Ψιλιανός, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ Πέτρος Μάρκαρης και η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη παρουσίασαν το πρόγραμμα της διογράνωσης "Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Πεκίνου 2008").

Η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Πεκίνου, πραγματοποιείται φέτος από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου, κατ’ εξαίρεση στην πόλη Τιανζίν (τρίτο σε έκταση αστικό κέντρο της Κίνας με πληθυσμό 10.240.000 κατοίκους - δεύτερη Σαγκάη τη λένε οι Κινέζοι), αφού η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων έχει απομακρύνει κάθε άλλη δραστηριότητα από το Πεκίνο.

Για τέσσερις ημέρες η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το σύγχρονο εκδοτικό και πολιτιστικό της πρόσωπο σε μια έκθεση που συγκεντρώνει 860 Κινέζους και 900 ξένους εκθέτες από 56 χώρες.

Μια μοναδική ευκαιρία για τους έλληνες εκδότες που θα συμμετάσχουν στο ελληνικό περίπτερο να δοκιμάσουν τις προοπτικές συνεργασίας στην Ασιατική αγορά που γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια κάνοντας οικονομικά και πολιτιστικά ανοίγματα στη Δύση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Κίνα αγοράζει 10.000 ξένους τίτλους το χρόνο (αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αγορά βιβλίου στην Κίνα θα βρείτε στον φάκελο που ετοίμασε το ΕΚΕΒΙ για τους έλληνες εκδότες – δείτε εδώ)

No comments: