Tuesday, December 15, 2009

Η Amazon επιτρέπει στους συγγραφείς να παρακάμπτουν τους παραδοσιακούς εκδότες

  • Ο Στίβεν Κόβεϊ κάνει την αρχή

Σε μια κίνηση που ίσως δίνει το παράδειγμα και για άλλους συναδέλφους του, ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας Στίβεν Κόβεϊ μετέφερε τα δικαιώματα για τις ψηφιακές εκδόσεις δύο βιβλίων του από τον εκδοτικό οίκο με τον οποίο συνεργαζόταν σε ψηφιακό εκδότη που συνεργάζεται με την Amazon.com.

Οι συγγραφείς θα μπορούσαν να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη από τα έργα τους, αν αρχίσουν να παρακάμπτουν τους παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους και συνάπτουν απευθείας συμφωνίες με ψηφιακούς εκδότες ή με ψηφιακά βιβλιοπωλεία, εκτιμούν οι New York Times που ανέφεραν την είδηση την Τρίτη.

Πολλοί συγγραφείς και εκδότες υποστηρίζουν σήμερα ότι, από τη στιγμή που τα συμβόλαια των παλαιότερων βιβλίων δεν αναφέρονταν ρητά στις ψηφιακές εκδόσεις, τα δικαιώματα για τις εκδόσεις αυτές παραμένουν στο δημιουργό.

Ο Κόβεϊ, γράφει η εφημερίδα, μετέφερε τα δικαιώματα ψηφιακής έκδοσης για δύο παλαιότερα μπεστ σέλερ του από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster στον ψηφιακό εκδοτικό οίκο RosettaBooks, ο οποίος έχει συνάψει σχετική συμφωνία με την Amazon, με ισχύ ενός έτους.

Τα δύο βιβλία του Στίβεν Ρ. Κόβεϊ που θα γίνουν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή αφορούν το μάνατζμεντ, την οργάνωση και τις ηγετικές ικανότητες. Είναι το «Οι 7 Συνήθειες των Εξαιρετικά Αποτελεσματικών Ανθρώπων» και το «Ηγεσία Επικεντρωμένη σε Αρχές».

Οι αγοραστές θα μπορούν να τα διαβάσουν στη συσκευή ανάγνωσης Kindle της Amazon. [ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009, 19:56 ]

No comments: