Tuesday, October 5, 2010

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης

«Άνοιγμα» στο ψηφιακό βιβλίο
 
Η έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης εγκαινιάσθηκε την Τρίτη. Σε μεγάλο βαθμό είναι αφιερωμένη στο ψηφιακό βιβλίο, ενώ τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Αργεντινή.

Συνολικά 7.533 εκδότες, συγγραφείς, λογοτεχνικοί πράκτορες και άλλοι επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου, προερχόμενοι από 111 χώρες, συμμετέχουν στη φετινή έκθεση, ελαφρώς περισσότεροι απ' ό,τι πέρυσι.

Η Γαλλοκολομβιανή πολιτικός Ίνγκριντ Μπετανκούρ, οι Αμερικανοί συγγραφείς Μπρετ Ίστον Έλις και Τζόναθαν Φράνζεν, καθώς και ο Γερμανός Γκίντερ Γκρας αναμένεται να παρευρεθούν στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί επίσης μια βιογραφία του Νοτιοαφρικανού επίσκοπου Ντέσμοντ Τούτου και ένα βιβλίο του Άγγλου μουσικού Ντέιβιντ Μπάουι.

Τα βιβλία σε χαρτί εξακολουθούν να κυριαρχούν στην έκθεση, όμως πολλοί εκθέτες παρουσιάζουν κυκλοφορίες ηλεκτρονικών βιβλίων.

«Όλος ο κόσμος προσπαθεί να παραγάγει ψηφιακό περιεχόμενο» προβλέποντας τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσουν οι ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης, δήλωσε ο διευθυντής της έκθεσης Γίργκεν Μπόος, ο οποίος συνέκρινε την έλευσή τους με την εφεύρεση της τυπογραφίας.

Ωστόσο, η αγορά του ψηφιακού βιβλίου παραμένει προς το παρόν πολύ περιορισμένη.

Σημαντική θέση στην έκθεση κατέχει η Αργεντινή ως τιμώμενη χώρα. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ θα συμμετάσχει στην επίσημη τελετή των εγκαινίων με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Η Έκθεση Βιβλίου 2010 της Φρανκφούρτης διαρκεί έως τις 10 Οκτωβρίου

No comments: