Saturday, October 2, 2010

Διάλεξη για τη Μινωική περίοδο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη. Τα νέα στοιχεία για την έναρξη της Μινωικής περιόδου θα ανακοινώσει ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο «Τεμπλ» ΗΠΑ Φίλιπ Μπέτανκορτ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θα δώσει διάλεξη με θέμα «New Evidence for the Beginning of the Minoan Period on Crete». Η διάλεξη θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου και στις 7.30 το βράδυ, στο Μουσείο Εκμαγείων, στο Νέο Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. 

Ο Φ. Μπέτανκορτ είναι ειδικός στην έρευνα της Εποχής του Χαλκού στο Αιγαίο. Τα κύρια ενδιαφέροντά του εστιάζονται στο Μινωικό πολιτισμό. Έχει διευθύνει πολλές αρχαιολογικές έρευνες στο Αιγαίο. Είναι καθηγητής στην έδρα της Ιστορίας της Τέχνης και της Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο «Temple», των Η.Π.Α., από το 1970. Το 2003, τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής, για την προσφορά του, στον τομέα της Αρχαιολογίας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και είναι ανοιχτή για το κοινό. Η Διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα.

No comments: