Saturday, October 2, 2010

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχειας του “Χάρι Πότερ” αφήνει η Ρόουλινγκ

  • Η Βρετανίδα δημιουργός του “Χάρι Πότερ”, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφέρει στον κόσμο νέες ιστορίες της δημοφιλής σειράς. 

 
"Θα μπορούσα βέβαια να γράψω ένα όγδοο, ένα ένατο και ένα δέκατο έργο", δήλωσε η Ρόουλινγκ σε συνέντευξή της με την Όπρα Γουίνφρι (φωτο) στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. "Δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ. Δεν νομίζω πως αυτό θα συμβεί. Αισθάνομαι πως τελείωσε αλλά κανείς ποτέ δεν ξέρει", πρόσθεσε. 

"Το τέλος, ήταν φοβερό. Όπως ένας σπαραγμός. Παρ’ όλο που ήξερα πως αυτό θα συνέβαινε -όλοι μας ξέρουμε πως οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι θνητοί-, δεν μπορείτε να προετοιμαστείτε γι΄αυτό. Ήμουν σε μια κατάσταση σοκ", επεσήμανε. 

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έβαλε τέλος στη σειρά έπειτα από το γράψιμο ενός έβδομου τόμου το 2007. Περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα των επτά βιβλίων πουλήθηκαν σε πάνω από 200 χώρες. Ενώ οι ταινίες που βασίστηκαν στα βιβλία απέδωσαν περισσότερα από 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια στον κόσμο. 

Σύμφωνα με τον κατάλογο των "Σάντεϊ Τάιμς" για τους πιο πλούσιους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου το 2009, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει συσσωρεύσει μία περιουσία 499 εκατομμυρίων λιρών (573 εκατομμύρια ευρώ).

No comments: