Tuesday, April 20, 2010

Τρεις γενιές ελλήνων ποιητών ανταμώνουν στο Μουσείο Μπενάκη

Μια ευκαιρία να απολαύσουμε δείγματα από την ποίηση των τελευταίων 60 χρόνων, από εκπροσώπους της μεταπολεμικής γενιάς, της γενιάς του ΄70, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής ποιητικής σκηνής, θα έχουμε απόψε στο Μουσείο Μπενάκη. Το πολιτιστικό σωματείο Ροές, το οποίο είχε διοργανώσει με επιτυχία βραδιές ποίησης και μουσικής στο Μπενάκη πριν από τρία χρόνια, διοργανώνει μία ακόμη εκδήλωση λόγου και μουσικής με τίτλο «Περπατώντας τον Ηριδανό», στο πλαίσιο της οποίας οι ηθοποιοί Κοραλία Καράντη και Γιώργος Κέντρος θα διαβάσουν ποιήματα σημαντικών ελλήνων ποιητών. Θα διαβαστούν έργα των γνωστών μεταπολεμικών ποιητών Τίτου Πατρίκιου και Κικής Δημουλά, των ποιητών της γενιάς του ΄70 Γιάννη Βαρβέρη, Γιάννη Κοντού, Τζένης Μαστοράκη και Γιώργου Χρονά, καθώς και δύο νέων ποιητών οι οποίοι εμφανίστηκαν μετά το 2000, του Γιάννη Στίγκα (πρώτη εμφάνιση με τη συλλογή «Η αλητεία του αίματος» το 2004) και του Χάρη Ψαρρά (πρώτη εμφάνιση με τη συλλογή «Σπίρτα χειρός» το 2002), τα οποία επέλεξαν οι ίδιοι από το σύνολο του έργου τους.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος θα προσφέρουν τα δικά τους μουσικά «σχόλια» στις απαγγελίες. Την εκδήλωση σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου, ενώ την εικαστική επιμέλεια της βραδιάς υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ.

«Περπατώντας τον Ηριδανό», βραδιά ποίησης και μουσικής, σήμερα, στις 20.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1, τηλ. 210 3671.000). Είσοδος ελεύθερη.

No comments: