Monday, April 4, 2011

22η Έκθεση Βιβλίου (8-21 Απριλίου 2011) στην πλατεία Κλαυθμώνος

  • Την Παρασκευή 8 Απριλίου ανοίγει τις πύλες της η 22η Έκθεση Βιβλίου 2011 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίου μετακομίζει μετά από 21 χρόνια από τον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, σε ένα ιστορικό και πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας, την πλατεία Κλαυθμώνος.

Φέτος το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος έκρινε, εξ αιτίας και της οικονομικής κρίσης, ότι θα πρέπει, για πρώτη φορά, να λειτουργήσει την έκθεση περισσότερες ώρες σε πιο κεντρικό σημείο για να μπορεί να την επισκεφτεί περισσότερο κοινό με μεγαλύτερη ευκολία.

Έτσι επιλέχθηκε η πλατεία Κλαυθμώνος, σημείο εύκολης πρόσβασης και κόμβος πολλών συγκοινωνιών.

Οι ώρες λειτουργίας της 22ης Έκθεσης Βιβλίου είναι, καθημερινά και Κυριακές, από τις 11:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου.

Παίρνουν μέρος περίπου 100 εκδότες (λόγο της οικονομικής κρίσης έχει περιοριστεί ο αριθμός των εκδοτών που παίρνουν μέρος) με 40.000 τίτλους, όπου το 60% είναι βιβλία που έχουν εκδοθεί την τελευταία πενταετία.

Σκοπός της έκθεσης δεν είναι μόνο οι πωλήσεις των βιβλίων, αλλά κυρίως η έκθεση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Ενημερώνει το ελληνικό κοινό για την παγκόσμια και ελληνική πνευματική παραγωγή και μέσα από τα βιβλία για τα προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη Γη και τη ζωή πάνω σε αυτόν. Την απειλή από τα πυρηνικά εργοστάσια, τη δηλητηρίαση της τροφικής αλυσίδας, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα , την κατασκευασμένη οικονομική κρίση.

Με το διάβασμα ενός βιβλίου, λογίζομαι ελεύθερα, τις απάτες και τα ψέματα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ονειρεύομαι και αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα σε όλα αυτά τα θλιβερά που συμβαίνουν σήμερα έχουμε και αισιόδοξα μηνύματα:
Θα κληρώνουν κάθε βράδυ ένα LAPTOP (φορητό υπολογιστή) με οθόνη 15' με τεχνική υποστήριξη για δυο χρόνια από το Πλαίσιο, καθώς και μια εικοσάτομη οικολογική εγκυκλοπαίδεια. Η αξία των δώρων κάθε μέρα είναι 1.000€.

Οι πελάτες που θα κάνουν αγορά από τον ίδιο εκδότη τουλάχιστον 10 ευρώ θα προσέρχονται στη γραμματεία για να συμπληρώσουν ένα κουπόνι με το όνομα και το τηλέφωνο τους και θα το τοποθετούν μόνοι τους στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει γι αυτό το λόγο μέσα στη γραμματεία.

Κάθε βράδυ θα γίνεται κλήρωση. Πελάτες θα τραβούν δυο νούμερα και το πρώτο θα κερδίζει το LAPTOP και το δεύτερο την εικοσάτομη έγχρωμη εγκυκλοπαίδεια δερματόδετη.  Αμέσως θα ειδοποιείται τηλεφωνικά ο αναγνώστης που κληρώθηκε το κουπόνι του. Τα ονόματα των νικητών θα βρίσκονται αναρτημένα στο περίπτερο της γραμματείας.

Το σωματείο Ε.Σ.Ε.Β.Ε. που διοργανώνει την Έκθεση Βιβλίου καλεί όλους τους φίλους του βιβλίου να την επισκεφτούν και μέσα απο την πνευματική ανάταση να σταθούν όρθιοι και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο.

No comments: