Tuesday, March 15, 2011

Εκατό χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη


Ολονύκτια εκδήλωση για τον έλληνα συγγραφέα
 
Εκατό χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Πορτρέτο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη



Με δύο εκδηλώσεις, μια ολονυχτία ανάγνωσης και ένα διαγωνισμό πορτρέτου, γιορτάζουν τα 160 χρόνια από τη γέννηση και τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου, το βράδυ, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) έλληνες συγγραφείς, κριτικοί, μελετητές, ηθοποιοί, αλλά και όσοι αναγνώστες του Παπαδιαμάντη επιθυμούν, θα διαβάσουν κείμενά του στην ολονύχτια «Αγρυπνία για το σκοτεινό τρυγόνι», την οποία επιμελείται ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος.

Θα διαβαστούν «Ο ξεπεσμένος δερβίσης», «Η φόνισσα» και επιλογή από τα διηγήματα που περιλαμβάνονται στις ανθολογίες «Να είχεν ο έρωτας σαΐτες» και «Τα σκοτεινά παραμύθια» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τις αναγνώσεις θα συνοδεύσουν μουσικά η Βασιλική Αντωνάκη (κιθάρα, νέι) και η Κάλη Καμπούρη (κανονάκι). Τραγουδούν μελοποιημένο Παπαδιαμάντη από το δίσκο «Το σκοτεινό τρυγόνι». Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και θα συνεχιστεί…άχρι πρωίας.

Οσοι πάλι έχουν ταλέντο στην ζωγραφική, μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τη μορφή του Παπαδιαμάντη, που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους καμβάδες, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, εκολίνες, ακρυλικά. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 9:30 μ.μ., θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα έργα. Τα έργα θα εκτεθούν στον Πολυχώρο Μεταίχμιο μέχρι τις 18 Απριλίου.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν διαβάζοντας ή ζωγραφίζοντας μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες, ως τις 31 Μαρτίου, στο e-mail pr@metaixmio.gr ή στο τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 524).

No comments: