Tuesday, March 15, 2011

Αποτελέσματα επιχορηγήσεων ΥΠΠΟΤ στους τομείς των γραμμάτων και των εικαστικών τεχνών

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιχορηγήσεων για δράσεις φορέων στους τομείς των γραμμάτων και των εικαστικών τεχνών, στην ιστοσελίδα http://drasis.culture.gr. Ολοκληρώνεται έτσι η πρώτη, πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας επιχορηγήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για τη στήριξη του Σύγχρονου Πολιτισμού.

Η αξιολόγηση των αιτημάτων έγινε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΤ με τη συνδρομή των αντίστοιχων επιτροπών.  Στον τομέα των γραμμάτων υποβλήθηκαν συνολικά 21 αιτήματα από τα οποία έγιναν δεκτά τα 18. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων ανέρχεται σε 287.000 ευρώ. Στον τομέα των εικαστικών υποβλήθηκαν συνολικά 16 αιτήματα από τα οποία έγιναν δεκτά τα 14. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων ανέρχεται σε 338.000 ευρώ.

Οι φορείς των οποίων το αίτημα επιχορήγησης έγινε δεκτό μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες Διευθύνσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν και τη διαδικασία υποβολής οικονομικού και καλλιτεχνικού απολογισμού της δράσης μετά την ολοκλήρωσή της.

Νέα αιτήματα επιχορηγήσεων θα μπορούν να υποβληθούν για το 2011 κατόπιν σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος ανά τομέα.

Αποτελέσματα Επιχορηγήσεων 2010
Διεύθυνση Γραμμάτων
 
Επωνυμία Φορέα
Τίτλος Δράσης
Ποσό
Επιχορήγησης (€)
Δίκτυο προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών Δημιουργία Πολιτιστικού/Διαδικτυακού τόπου "Ο θαυμαστός κήπος της Αλίκης - ελληνικός παιδότοπος πολιτισμού"
26.000
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Έκδοση Πρακτικών Συμποσίου με θέμα «Ελευθέριος Βενιζέλος και πολιτιστική πολιτική».
15.000
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιστιωτών Καππαδοκίας Ο Άγιος Βασίλειος Έκδοση βιβλίου με τίτλο «Ο μεγαλύτερος ναός της Χριστιανικής Καππαδοκίας και οι πολυάριθμοι λατρευτικοί χώροι της υπόγειας πολιτείας στο Μιστί της Καππαδοκίας»
2.000
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιστιωτών Καππαδοκίας Ο Άγιος Βασίλειος Έκδοση βιβλίου με τίτλο: «Γεύση μνήμης. Παραδοσιακή διατροφή του ελληνισμού της Καππαδοκίας».
2.000
Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών Μετάφραση, επιμέλεια και έκδοση του Χρονικού των Δέκα Ημερών της Αγάπης Βενέζη.
15.000
Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών Μετάφραση και έκδοση στα Ελληνικά της Διδακτορικής Διατριβής με θέμα:    «Η επιρροή της Τουρκικής πολιτικής στην Ελληνική δευτ/βάθμια εκπαίδευση της   Πόλης», στο πλαίσιο της παραγωγής ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης
20.000
Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας Παραγωγή CD - ψηφιακής αρχειοθήκης με θέμα την «ΕλληνικήΦιλοξενία».
7.000
Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος
16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας - 1η Πανελλήνια Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής
10.000
Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού Έκδοση του αριθμού 16 στη σειρά Παραρτήματα περιοδικού Μνήμων:  Η Εφημερίδα «Χρόνος» του Ιωάννη Φιλήμωνα, 1833
4.000
Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού
Έκδοση του αριθμού 21 στη σειρά Θεωρία και Μελέτες Ιστορίας:     Θέματα και τάσεις της σύγχρονης Λατινοαμ/κης Ιστοριογραφίας.
5.000
Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού Έκδοση του περιοδικού Μνήμων (τόμος 31/2010).
7.000
Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης
Έκδοση πρακτικών ημερίδων και συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσ/κης (2008-2010)
8.000
Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου
Οργάνωση σεμιναρίων σε συνεργασία με ξένα Πανεπιστήμια και     έκδοση δύο τευχών του ηλεκτρονικού περιοδικού «Απηλιώτης»
50.000
Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου
Δημιουργία ιστοσελίδας και την οργάνωση συνεδρίου με συμμετοχή φορέων του δικτύου Ν. Α. Ευρώπης Ο. Σ. Εύξεινου Πόντου.
26.000
ΜΚΟ «Φως της Αφρικής»
Ψηφιοποίηση Χειρογράφων και Παλαιτύπων Βιβλιοθήκης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
20.000
Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών 33η Γιορτή Βιβλίου
40.000
Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου
39ο Φεστιβάλ Βιβλίου
30.000

Συνολικό Ποσό
287.000

No comments: