Saturday, March 21, 2009

Ταξίδι στη ζωή και το έργο του Κ.Καβάφη στις 4 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Κ.Π. Καβάφης

  • Μια μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο «Κ.Π.Καβάφης: Απ’ έξω και τραγουδιστά», αφιερωμένη στο σπουδαίο έργο του Αλεξανδρινού ποιητή φιλοξενεί το Σάββατο 4 Απριλίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8 το βράδυ. Η ομάδα «Κ.Π.Καβάφης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Σύρου παρουσιάζει την παράσταση αυτή για την ενίσχυση της λειτουργίας και των σκοπών της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.
  • Πρόκειται για μια στέγη με εξαιρετικό ανθρωπιστικό έργο, αφού από το 1994 έως σήμερα, έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες κακοποιημένα ή ορφανά παιδιά και τους έχει προσφέρει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή. Η συγκεκριμένη παράσταση που από πολλούς θεωρείται ως η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο έργο του Κ.Καβάφη, έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αιγύπτου, στο Κίνι της Σύρου, στο Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, στο φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, στην Ανδρο, στην Ίο, στη Σαντορίνη, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης».
  • Επόμενοι προορισμοί της παράστασης η Κωνσταντινούπολη, τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Ουάσινγκτον. Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Ρούσσος, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Απέργης, Κατερίνα Βαρδούση, Αποστόλης Μάρης, Φώτης Τσαντήλας, Δημήτρης Οικονομάκης, Αντώνης Κονσολάκης και ακούγονται 11 τραγούδια ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Ερμηνεύει η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.
  • Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλλει 20 από τα πιο σημαντικά ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, ενώ η Νικολέττα Ρούσσου αφηγείται στιγμές από τη ζωή του, καθώς και κριτικές που αφορούν στο ποιητικό του έργο. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από την Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, του Συνδέσμου Συριανών, του Αθλητικού Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και των Γιατρών του Κόσμου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20-25 ευρώ και 10 ευρώ τα φοιτητικά. Τα εισιτήρια πωλούνται από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (τηλ. κρατήσεων: 210 7282333).

No comments: