Thursday, March 12, 2009

Ζυράννα Ζατέλη... Την υποδέχεται η Πάντοβα

  • Βραδιά αφιερωμένη στη Ζυράννα Ζατέλη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην αίθουσα Livio Paladin του Palazzo Moroni της Δημαρχίας της Πάντοβα.
  • Η Ελληνίδα λογοτέχνις θα παραστεί την Τετάρτη σε εκδήλωση προς τιμήν της στη δημαρχία της ιταλικής πόλης
  • Δεν είναι η πρώτη γνωριμία της Ελληνίδας λογοτέχνιδος με το ιταλικό κοινό. Ο Μαουρίτσιο ντε Ρόζα, πρεσβευτής της ελληνικών γραμμάτων στη γενέτειρά του, έχει ήδη μεταφράσει μεταξύ άλλων το μυθιστόρημά της «Και με το φως του λύκου επανέρχονται». Η ευκαιρία ωστόσο για την οποία γίνεται το αφιέρωμα είναι η νέα μετάφραση στα ιταλικά της νουβέλας της «Ο δικός της αέρας», συλλογική εργασία της καθηγήτριας Νεοελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα Φλώρας Μόλχο και έξι Ιταλίδων φοιτητριών της.
  • Κατά την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, η Ελληνίδα καθηγήτρια μαζί με τους φοιτητές της στο τμήμα των προχωρημένων στα Νέα Ελληνικά μετέφρασαν στα ιταλικά ακόμη μια νουβέλα της Ζατέλλη, το «Ο δικός της αέρας», που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο της Πάδοβα «La Garangola» με χρηματοδότηση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού. Την αναθεώρηση του κειμένου καθώς και το επίμετρο υπογράφει ο Μαουρίτσιο ντε Ρόζα. Την παρουσίαση της Ζυράννας Ζατέλη θα κάνει ο καθηγητής Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Μάσιμο Πέρι.

  • ΙΩ. ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/03/2009

No comments: