Tuesday, June 10, 2008

28ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

«Ποίηση και εικόνα» είναι το θέμα του 28ου Συμποσίου Ποίησης (26-29/6) στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι εργασίες θα αρχίσουν με την παρουσίαση της «Ανθολογίας Κυπρίων Ποιητών (1950-2008)», από τους επιμελητές της Σωκράτη Λ. Σκαρτσή - Σωτήρη Π. Βαρνάβα και τον Γιώργο Μύαρη (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου). Ποιήματά τους θα διαβάσουν παρόντες ανθολογούμενοι ποιητές. Την πρώτη ημέρα των εργασιών ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης θα εισηγηθεί το θέμα «Η εικόνα της φύσης και η φύση της εικόνας στην κινηματογραφική γλώσσα». Ακολουθεί προβολή της ταινίας του «Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων».

Οι 24 εισηγητές του συμποσίου θα διερευνήσουν το ρόλο της εικόνας στην αρχαία, νεοελληνική, λατινική, θρησκευτική ποίηση, στα ελληνιστικά τεχνοπαίγνια, στα γιαπωνέζικα haiga, στο βίντεο και τον κυβερνοχώρο. Δημιουργοί και κριτικοί διαφόρων Τεχνών θα μιλήσουν για τη σχέση των τεχνών με την ποίηση.

Εντεκα προσκεκλημένοι ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους, ενώ μελετητές, κριτικοί λογοτεχνίας και ποιητές θα παρουσιάσουν παλαιότερους και νεότερους ποιητές. Η είσοδος σε όλες τις εργασίες του συμποσίου είναι ελεύθερη.

No comments: