Wednesday, May 7, 2008

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ

Η Βρετανίδα συγγραφέας, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργός της σειράς Χάρι Πότερ, κέρδισε σήμερα το δικαστικό αγώνα στον οποίο είχε αποδυθεί για να απαγορευτεί η περαιτέρω δημοσίευση φωτογραφίας του γιου της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προστασίας της ιδιωτικής ζωής συνιστά, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, μεγάλη εξέλιξη για τα βρετανικά νομικά δεδομένα.

Η αρχική αγωγή της Ρόουλινγκ και του συζύγου της Νιλ Μάρεϊ είχε απορριφθεί από δικαστήριο του Λονδίνου πέρυσι και το ζεύγος άσκησε έφεση.

Το παιδί ενός διάσημου γονέα θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με αυτά που έχουν τα παιδιά των υπολοίπων γονέων, δήλωσε ο δικαστής Άντονι Κλαρκ, ανακοινώνοντας τη σημερινή απόφαση του Εφετείου του Λονδίνου, με την οποία γίνεται δεκτή η έφεση της Ρόουλινγκ και του συζύγου της.

«Όπως ένα παιδί που οι γονείς του δεν είναι διάσημοι δεν περιμένει να δημοσιεύονται φωτογραφίες του στα μέσα ενημέρωσης, έτσι θα πρέπει να συμβαίνει και με το παιδί ενός διάσημου γονέα», σημείωσε... [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

No comments: