Friday, February 19, 2010

Δικαστική διαμάχη: «Αβάσιμες» κατά την Τζ.Κ.Ρόουλινγκ οι κατηγορίες για λογοκλοπή


«Δεν γνώριζα ούτε τον συγγραφέα, ούτε το βιβλίο μέχρι τη στιγμή που διατυπώθηκαν οι κατηγορίες» υποστηρίζει η Ρόουλινγκ

«Αβάσιμες» και «εξωφρενικές» χαρακτήρισε η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ τις κατηγορίες για λογοκλοπή, που περιγράφονται σε μήνυση που ασκήθηκε σε βάρος της με αφορμή το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς».

Σύμφωνα με το BBC, η διάσημη και πολυεκατομμυριούχος συγγραφέας θα υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο με την οποία θα ζητά να αποσυρθεί η μήνυση, καθώς -όπως λέει- οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται.

«Οι κατηγορίες που διατυπώνονται όχι μόνο είναι αβάσιμες, αλλά είναι και εξωφρενικές. Είμαι, δε, απογοητευμένη από το γεγονός ότι τόσο εγώ όσο και ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» δήλωσε.

Η μήνυση εναντίον της Ρόουλινγκ και του εκδοτικού οίκου Bloomsbury ασκήθηκε από τον κληρονόμο του Βρετανού συγγραφέα Αντριαν Τζέικομπς (που πέθανε το 1997), Πολ Αλεν.

Ο Αλεν υποστηρίζει ότι το βιβλίο της Ρόουλινγκ περιέχει κομμάτια του βιβλίου The Adventures of Willy The Wizard - No1 Livid Land, που εξέδωσε ο Τζέικομπς το 1987.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ούτε τον συγγραφέα, ούτε το βιβλίο μέχρι τη στιγμή που διατυπώθηκαν οι κατηγορίες. Το σίγουρο είναι πως δεν έχω διαβάσει το βιβλίο» υποστήριξε η Ρόουλινγκ.

No comments: