Wednesday, February 17, 2010

Με το βραβείο γκίνες φλερτάρει περουβιανό βιβλίο

Το Περού φιλοδοξεί να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο, με ένα αντίτυπο βάρους 250 κιλών, που παρουσιάζεται στην Έκθεση Βιβλίου στην Αβάνα.

Ένα βιβλίο μήκους 3,20 μ και πλάτους 2 μ, με βάρος 250 κιλών, εκτίθεται από σήμερα στο περίπτερο του Περού στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στην Αβάνα, με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες στη σχετική κατηγορία.

Το εικονογραφημένο βιβλίο 160 σελίδων, με τίτλο «Τα καλλίτερα της Παγκόσμιας σκέψης», ερανίζει σκέψεις και αφορισμούς από 2.000 συγγραφείς και στοχαστές, από τον Κομφούκιο έως τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, με ενδιάμεσους σταθμούς τον Σαίξπηρ, τον Γκάντι, ή τη Μητέρα Τερέζα, τονίζουν οι δημοσιογράφοι.

Το βιβλίο εκτίθεται στο ιστορικό κάστρο της Καμπάνια, έδρας της 19ης Έκθεσης Βιβλίου της κουβανικής πρωτεύουσας, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Εκδότης του γιγάντιου βιβλίου είναι ο περουβιανός οίκος «Τα μικρότερα βιβλία του κόσμου», ο οποίος μετά την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για το μικρότερο βιβλίο τώρα φιλοδοξεί να εκδώσει και το μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τον περουβιανό πρεσβευτή στην Κούβα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τα ρεκόρ Γκίνες για να καταγραφεί το βιβλίο με τους αφορισμούς ως το μεγαλύτερο στον κόσμο.

No comments: