Tuesday, February 3, 2009

Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη...


Αφιέρωμα «Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη» οργανώνει το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια. Το αφιέρωμα θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει έκθεση με 16 σχέδια και χαρακτικά της μορφής του Αλεξανδρινού ποιητή από την Ασπασία Παπαδοπεράκη, γλύπτρια της προτομής του Καβάφη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια.

Επίσης, πίνακες του Ανδρέα Κάραγιαν (προσφορά του ζωγράφου προς το Μουσείο Καβάφη) και σχέδια διαφόρων καλλιτεχνών, από το ίδιο μουσείο.

Επιπλέον, μια έκθεση βιβλίων συγκεντρώνει εκδόσεις με μεταφράσεις ποιημάτων του Καβάφη σε 25 γλώσσες, καταδεικνύοντας την απήχηση του ποιητή σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Οι εκδοτικές προσπάθειες αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο για τη μεγάλη αγάπη μεταφραστών και εκδοτών από όλο τον κόσμο στο έργο του Καβάφη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΙΠ Γ. Μπαμπινιώτης. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ακόμη προβολή ντοκιμαντέρ (έγινε χθες) και ποιητική βραδιά, «Με το φως των κεριών», από Αιγύπτιους ποιητές, στο Μουσείο Καβάφη (σήμερα, 30 Ιανουαρίου).

No comments: