Tuesday, January 11, 2011

Πάουλο Κοέλιο: «Το Ιράν απαγόρευσε την κυκλοφορία των βιβλίων μου»

  • Ο βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο κατηγόρησε χθες μέσω του blog του το Ιράν ότι απαγόρευσε τα βιβλία του.
 
Ο διάσημος συγγραφέας δημοσιεύει στο blog του επιστολή του ιρανού εκδότη του Αράς Χετζαζί που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, με την οποία τον ενημερώνει ότι τα βιβλία του "απαγορεύτηκαν με εντολή του υπουργείου πολιτισμού". 

"Τα βιβλία μου πωλούνται στο Ιράν από το 1998, πιστεύω ότι έχουν πωληθεί έξι εκατομμύρια αντίτυπα στη χώρα αυτή", γράφει στον ιστότοπο του ο πολυδιαβασμένος συγγραφέας. 

"Τα βιβλία μου κυκλοφόρησαν επί πολλών ιρανικών κυβερνήσεων", τονίζει ο Κοέλιο, ο οποίος χαρακτηρίζει την απαγόρευση "αυθαίρετη απόφαση που δεν μπορεί να οφείλεται παρά σε παρεξήγηση". 

Ο βραζιλιάνος συγγραφέας,  γνωστός για τον πολυμεταφρασμένο "Αλχημιστή",  ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να δημοσιεύει δωρεάν στο Διαδίκτυο τα βιβλία του για τους Ιρανούς και ζήτησε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Τεχεράνη "να αντιδράσει". 

Η υπουργός Πολιτισμού της Βραζιλίας Ανα ντε Χολάντα δήλωσε χθες ότι η λογοκρισία είναι "πάντα ένα θλιβερό φαινόμενο" και τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Πατριότα.

No comments: