Wednesday, January 26, 2011

Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Σε δύο ημέρες ανοίγει τις πύλες της
η 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
για να υποδεχθεί το κοινό στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO
με ελεύθερη είσοδο και ολοήμερη λειτουργία
από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

Από την ερχόμενη Παρασκευή, και για τέσσερις ημέρες, η 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου θα είναι ανοικτή για να υποδεχθεί το κοινό της, τα παιδιά και τους εφήβους αλλά και τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστή το βιβλίο.
Εκτός από την περιήγηση στα περίπτερα των εκδοτών που παρουσιάζουν νέους αλλά και παλαιότερους τίτλους παιδικού και εφηβικού βιβλίου, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν, μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα 200 εκδηλώσεων, αυτές που τους ενδιαφέρουν:
Παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εργαστήρια με εικονογράφους, συζητήσεις, σεμινάρια, ημερίδες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικο-λογοτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές κ.ά.
με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικονογράφων, μουσικών, ηθοποιών, παραμυθάδων, επιστημόνων, παιδαγωγών (127 στο σύνολό τους) καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων και ενδιαφερόντων για κάθε ηλικία και κάθε γούστο.

 Τι θα βρουν οι επισκέπτες:
  • Στην «Παιδική Γωνιά»
Κάθε μία ώρα διαφορετικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στα δύο αμφιθέατρα της παραδοσιακής «Παιδικής Γωνιάς» (300τ.μ.) όπου οι μικροί βιβλιόφιλοι (5-12 ετών) έχουν μόνο να επιλέξουν ποιο θέμα τους ενδιαφέρει περισσότερο: η οικολογία, η ανακύκλωση, η διατροφή, η φιλία, η ιστορία, η δημοσιογραφία, η ζωγραφική, η μουσική, η ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, ή μήπως οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου, ο Καραγκιόζης, η Φρουτοπία ; Αυτά και πολλά άλλα θα βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά.

  • Στη «Γωνιά των Εφήβων»
Για τα «μεγάλα παιδιά», τους έφηβους (13-17 ετών), η Έκθεση προσφέρει φέτος μια ξεχωριστή γωνιά που επικεντρώνει στα θέματα που τους ενδιαφέρουν.
Η «Γωνιά των εφήβων» (καινοτομία της φετινής διοργάνωσης - με τη χορηγία της αλυσίδας Public) είναι ένας ζωντανός, σύγχρονος χώρος στον οποίο μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων βιβλίων από κλασσική λογοτεχνία και comics, μέχρι vampire fiction. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη λειτουργία των ebooks, να ανακαλύψουν CDs και DVDs που τους αφορούν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα τους ή να παρακολουθήσουν ταινίες.
Παράλληλα, μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις θα προσελκύσουν τη συμμετοχή των νέων στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων που διαθέτει ο χώρος: facebook, twitter, blogs, socialmedia με άλλα λόγια, η μουσική αλλά και το hiphop (από την αγαπημένη του κοινού Sadahzinia των ActiveMember), το ποδόσφαιρο αλλά και οι τέχνες, ο έρωτας ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εξάρτηση είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν «επί τάπητος».
Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων για εφήβους.

  • Στη «Γωνιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων»
Ένα ζωντανό φόρουμ συζητήσεων, προβληματισμού και διαλόγου φιλοδοξεί να αποτελέσει η «Γωνιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων», που εγκαινιάζει φέτος το ΕΚΕΒΙ στην Έκθεση με την πεποίθηση ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της φιλαναγνωσίας για τα παιδιά. Γύρω από το θέμα αυτό, τη φιλαναγνωσία, που είναι κοινό ζητούμενο ως μέσο καλλιέργειας και προόδου, στρέφονται οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ημερίδες που διεξάγονται. Αλλά και καίρια ζητήματα διαπαιδαγώγησης, εκπαίδευσης και αγωγής όπως: η βία στο σχολείο, η παπαγαλία, η δημιουργική χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ο γραπτός λόγος και οι τέχνες ως μέσο διαπαιδαγώγησης κ.λ.π.
Ενημερωθείτε για το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για εκπαιδευτικούς και γονείς.

  • Το περίπτερο του «Μικρού Αναγνώστη»
Στο δικό του περίπτερο θα υποδεχθεί φέτος ο «Μικρός Αναγνώστης» - ο πρώτος κόμβος του ΕΚΕΒΙ για παιδιά, τους πολυάριθμους διαδικτυακούς φίλους τουπου τον αγκάλιασαναπό την πρώτη μέρα. Οι μικροί βιβλιόφιλοι θα μπορούν να περιηγηθούν στις ιστοσελίδες του βιβλιοφιλικού κόμβου και να ανακαλύψουν το πλούσιο περιεχόμενό του, αλλά και να απολαύσουν τα «Τα  Μουσικά Παραμύθια του Μικρού  Αναγνώστη» με τη συμμετοχή των εκλεκτών  μουσικών παραμυθάδων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του «Μικρού Αναγνώστη».

  • Ένα ξεχωριστό περίπτερο - αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ελύτη
Μια δημιουργική συνάντηση με το έργο και τη ζωή του μεγάλου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη προσφέρει στους επισκέπτες η φετινή Έκθεση, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Στο περίπτερο «Οδυσσέας Ελύτης» οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να διαβάσουν τις ποιητικές του συλλογές, να δουν το βίντεο της βράβευσης του από τη Σουηδική Ακαδημία ή να ακούσουν (σε ειδικές εγκαταστάσεις με ακουστικά) μελοποιημένα ποιήματα του (σε επιλογή της Ιουλίτας Ηλιοπούλου).Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας (ΔΜΕΕΠ) του ΥΠΠΟΤ, οργανώνονται τρεις εκδηλώσεις (για παιδιά, για εφήβους, για εκπαιδευτικούς και γονείς) με τίτλο:«Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού-Μια ερμηνευτική προσέγγιση στο Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη». 
Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Οδυσσέα Ελύτη.


Δείτε ακόμη:
  • Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων (εδώ)
Το βιβλίο συνεργάζεται δημιουργικά με τις άλλες τέχνες (εικαστικές τέχνες, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος) στην 4η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και μας προσφέρει ένα σύνολο «διαφορετικών» εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη μεγάλη βιβλιογιορτή.
  • Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στα περίπτερα των εκδοτών (εδώ)
Οι μικροί και μεγάλοι βιβλιόφιλοι μπορούν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους στα περίπτερα των εκδοτών ή να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες βιβλιο-δραστηριότητες.
Δωρεάν στάθμευση και μεταφορά προς και από την ΈκθεσηΟι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά δωρεάν στάθμευση στο πάρκιν του AVENUE.
Επίσης, για τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στην HELEXPO (κάθε 10’).

Helexpo Palace - Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ Αναλυτικές πληροφορίες : http://www.childrensbookfair.gr/
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9200300

No comments: