Wednesday, October 7, 2009

Και στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρονικό βιβλίο της Amazon

  • To Kindle σε διεθνή καριέρα

Από τα μέσα Οκτωβρίου η συσκευή ανάγνωσης Kindle θα κυκλοφορήσει σε 100 ακόμα χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ανακοίνωσε η Amazon.com.

To Κindle είναι το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις στο αμερικανικό Amazon, υπερηφανεύεται η εταιρεία, χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσες συσκευές έχει πουλήσει από το λανσάρισμά τους το 2007.

H διεθνής έκδοση του Kindle θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Οκτωβρίου στην τιμή των 279 δολαρίων. Διαθέτει ασπρόμαυρη οθόνη «ηλεκτρονικής μελάνης», μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.500 βιβλία, υποστηρίζει αρχεία PDF και προσφέρει λειτουργία απαγγελίας κειμένου, μεταξύ άλλων.

Τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά που μπορούν να διαβαστούν στο Kindle αγοράζονται και κατεβάζονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Πάντως το μεγαλύτερο Kindle DX θα συνεχίσει προς το παρόν να πωλείται μόνο στην αμερικανική αγορά, με τιμή 489 δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία ερευνών Forrester Research, το Kindle έχει κερδίσει το 60% της αγοράς συσκευών ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, ενώ το 35% αντιστοιχεί στο Sony Reader.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, για κάθε 100 χάρτινα βιβλία που πωλούνται στο ηλεκτρονικό κατάστημα αντιστοιχούν σήμερα 48 ψηφιακά αντίτυπα για το Kindle. Μόλις πριν από πέντε μήνες, το Amazon.com πουλούσε μόλις 35 αντίγραφα για το Kindle ανά 100 συμβατικά βιβλία.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Αμερικανών Εκδοτών, τα ηλεκτρονικά βιβλία αντιστοιχούν σήμερα μόνο στο 1,6% του συνόλου των πωλήσεων βιβλίων.

Ωστόσο οι προοπτικές της νέας τεχνολογίας είναι μεγάλες, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις ψηφιακές πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2009 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 149,3% και έφτασαν τα 63 εκατ. δολάρια.

  • ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 [ 16:11 ]

No comments: