Tuesday, February 12, 2008

ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ από τις «Εκδόσεις Παπαδημητρίου» το βιβλίο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού Χριστοδούλου «Διακονώντας τον σύγχρονο άνθρωπο». Στις 224 σελίδες του βιβλίου έχουν συγκεντρωθεί και παρουσιάζονται στο αναγνωστικό κοινό δεκαοκτώ σημαντικές ομιλίες του αρχιεπισκόπου που εκφωνήθηκαν το 2006 από επίσημα βήματα.
9/2


Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αλεξ. Θωμάς, μικρασιατικής καταγωγής (οικογένεια Ν. Θωμαϊδή) γεννήθηκε στον Πειραιά όπου εργάστηκε από 12 ετών. Τελείωσε νυχτερινό γυμνάσιο αγωνιζόμενος για την πρόοδο. Από μικρός έγραφε στίχους για την περίπλοκη ζωή των ανθρώπων.
9/2


Ο ΤΖΟΝ Σάρνο είναι Καθηγητής Κλινικής Αποκατάστασης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και Διευθυντής Κλινικής στο Ινστιτούτο Ρασκ του Ιατρικού Κέντρου του ίδιου πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης πείρας του στη θεραπεία κακώσεων της σπονδυλικής στήλης και άλλων σκελετικών διαταραχών, έχει γράψει 3 βιβλία.
9/2


Ο ΚΟΣΜΟΣ του νεογέννητου, αν και η διάρκειά του είναι σύντομη, έχει κεφαλαιώδη επίδραση στην ανάπτυξη του παιδιού και καθορίζει, σε πολλά επίπεδα, τη στάση του ενήλικου πλέον ατόμου προς τη ζωή. Αυτά όμως που γνωρίζουμε είναι ελάχιστα και τώρα μόλις οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τον θαυμαστό κόσμο των πρώτων στιγμών του ανθρώπου και αρχίζουν να μας λένε πώς να υποδεχθούμε το μωρό μας με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες.
9/2


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, σεναριογράφος και μεταφραστής Πέτρος Μάρκαρης είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) που διαδέχεται τον συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
30/1

ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΗ συγγραφέας, η Χρυσούλα Μολογιάννη σαρκάζει, σατιρίζει και αναπλάθει τον κόσμο της εμπορικής ελληνικής τηλεόρασης, της αισθητικής της και της ηθικής της, τους ανθρώπους της, τους θύτες και τα θύματα, όπου η οσμή του χρήματος σκεπάζει εκείνη των πτωμάτων.
30/1

No comments: