Tuesday, March 6, 2007

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

Να λοιπόν που και οι δημοσιογράφοι υπηρετούν με αξιοθαύμαστο τρόπο τα Γράμματα. Διάβασα μια συνέντευξη της ξενιτεμένης Ιουστίνης Φραγκούλη στη Ναυτεμπορική που την έδωσε στη δημοσιογράφο Νίκη Μηταρέα, η οποία μεταξύ άλλων γράφει:
Με ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα, όπου οι γυναίκες λικνίζονται σε ψηλά τακούνια και οι άντρες απολαμβάνουν τον ηδονικό ήχο του περπατήματός τους, η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη επανέρχεται στη λογοτεχνία. Το πολυεπίπεδο μυθιστόρημά της «Ψηλά Τακούνια Για Πάντα» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) μυεί τον αναγνώστη στον επώδυνο κόσμο της ενηλικίωσης.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΑ, SKY, FLASH 9,61, Αθήνα 9,84), καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, του περιοδικού Έψιλον. Είναι συνεργάτρια των λογοτεχνικών περιοδικών Διαβάζω και Δέκατα.

Απασχολείται ταυτόχρονα στο τοπικό ραδιόφωνο και στα διάφορα ομογενειακά Μέσα του Καναδά και της Αμερικής. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική και συγγραφική της δραστηριότητα, είναι γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων για την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό με έδρα τη Νέα Υόρκη. Συγγραφικό έργο: Το πρώτο της βιβλίο «Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου» (Εκδόσεις Εξάντας, 2000), αποτελεί την επίσημη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος («The Lonely Path of Ιntegrity», Exandas Publishers 2002). Ακολουθούν: το μυθιστόρημα με τίτλο «Πετάει, πετάει το σύννεφο» (Eκδόσεις Ψυχογιός, 2003), «Στις Αγορές του Κόσμου, Επώνυμες Ευκαιρίες και Μικρές Αναλώσιμες Ιστορίες» (Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», 2004) και «Η Παρακαταθήκη» - «The Legacy» (Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», 2005), μια δίγλωσση έκδοση με επιλεγμένους λόγους του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος. (Ναυτεμπορική, 23.2.2007)

No comments: