Friday, March 30, 2007

Ημερίδα για τον Άγγελο Τερζάκη


Λογοτεχνική ημερίδα αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Άγγελου Τερζάκη οργανώνει το Σάββατο (31 Μαρτίου 2007, ώρα έναρξης 10 π.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Για τον βίο και το έργο του συγγραφέα της «Πριγκιπέσσας Ιζαμπώ» θα μιλήσουν οι: Κ. Βάσσης, Π. Μαστροδημήτρης, Β. Βιτσαξής, Σπ. Ευαγγελάτος, Κ. Ασημακόπουλος, Κ. Χατζηαντωνίου, Κ. Μητσάκης, Μ. Μερακλής, Ελ. Τσιάλτα.
Περισσότερο αναφέρω την είδηση αυτή για να την αντιδιαστείλω με τις "ειδήσεις" για τα τεκταινόμενα στην Εταιρεία Συγγραφέων, όπου εκεί δεν ασχολούνται παρά μόνο με τους εαυτούς τους: Σε ποια γλώσσα θα μεταφράσουν τα βιβλία τους, ποιοι θα πάνε στο εξωτερικό, ποιοι θα πάρουν τα βραβεία, ποιους θα ευλογήσουν και ποιους θα εξαφανίσουν δια της σιωπής, ποιον θα προωθήσουν εδώ κι εκεί και πάει λέγοντας... Ο Τερζάκης υπήρξε μια έξοχη προσωπικότητα που κόσμησε τα νεοελληνικά γράμματα σε όλους τους τομείς των γραμμάτων: στο θέατρο, στην πεζογραφία, στο δοκίμιο... Προπαντός, το απαράμιλλο ήθος του! Τέτοιοι πνευματικοί άνθρωποι είναι πραγματικά αναντικατάστατοι...

1 comment:

Katoikidio said...

Φίλοι μου,

Στο μπλόγκ μου παρουσιάζω τη μακριά λίστα των υποψήφιων ελληνικών βιβλίων του 2006 για λογοτεχνικό βραβείο.Η λίστα είναι μια συνάθροιση των καταλόγων των περιοδικών Νά Ενα Μήλο, Δέκατα και Διαβάζω.
Τα βιβλία που περιέχονται εδώ είναι μυθιστορήματα και διηγήματα Ελλήνων συγγραφέων ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενων.
Ψηφείστε χωρίς φόβο και πάθος, με γνώμονα την προσωπική σας κρίση.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουνίου.

Το κατοικίδιο