Wednesday, November 21, 2007

ΚΑΙΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Πρόκειται για ένα ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και συμφέροντα. Οι ήρωες, Ταϋγέτη και Ιάσων, χαμογελούν στους θεούς τους και τρέχουν στον χρόνο, ψάχνοντας την ολοκλήρωσή τους. Ο έρωτας τους ακολουθεί. Όπως και ο θάνατος. Ένα χαμένο χειρόγραφο η πυξίδα για τον σκοπό της τελευταίας ενσάρκωσης, θα είναι όμως και ο σκοπός για την τελευταία περιπέτεια της ανθρωπότητας. Οι πυραμίδες των Αιγυπτίων, των Αζτέκων και των Ελλήνων κρύβουν πολλά. Και τα μονοθεϊστικά ιερατεία ακόμη περισσότερα. Αλλά οι εξόριστοι θεοί μετρούν αλλιώς τον χρόνο. Και... απλώς περιμένουν.

Η συγγραφέας... Η Καίτη Νικολοπούλου κατάγεται από την Αρκαδία, γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονικό και τοπογραφικό σχέδιο. Το 1981 και για μια συνεχή τριετία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος και υπεύθυνη Τύπου στην καθημερινή εφημερίδα της Ρόδου «Ενημέρωση». Με την επιστροφή της στην Αθήνα, συνεργάζεται ως επιμελήτρια και διορθώτρια εκδόσεων με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους. Το 1990, κυκλοφορεί το πρώτο, υπό μορφήν πρόζας, βιβλίο της, «Οκτώ κλισέ και μια Λεζάντα» από τις εκδόσεις «Ηριδανός». Από το 1991, παρουσιάζεται σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς ως παραγωγός λογοτεχνικών εκπομπών. Το 2000 εκδίδει το δεύτερο βιβλίο της, θεατρικό, και συγκεκριμένα λιμπρέτο για σύγχρονη όπερα, με τίτλο «Ατλαντίς – Το όραμα» από τις εκδόσεις «Φυτράκη». Ως στιχουργός, έγραψε και κυκλοφόρησε δισκογραφικά, διάφορα τραγούδια της, με σημαντικότερη, τη συνεργασία της στην μπλουζ-ροκ, μουσική σκηνή. Από το 2002 συνεργάζεται με την εφημερίδα «Η Άποψη» από τη θέση της διορθώτριας , ενώ τελευταία, στην ίδια εφημερίδα, αρθρογραφεί και συγκεκριμένα έχει αναλάβει την ενότητα των Πολιτιστικών. Η Καίτη Νικολοπούλου είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης και της Ένωσης Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού. Επίσης, έχει διατελέσει, για αρκετά χρόνια γενική γραμματέας της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων (Ε.ΠΟ.Σ).

1 comment:

Press Office said...

Κύριε Λαγκαδινέ,

Σας παρακαλούμε πολύ, επικοινωνήστε μαζί μας, προκειμένου να σας αποστείλουμε το βιβλίο και φωτογραφικό υλικό της κ. Νικολοπούλου.

Κινητά τηλέφωνα:
6939776311 Χρυσούλα Ν.Αξυπολύτου
6939872135 Γιώτα Βασιλείου

E-mail:
press-pr@otenet.gr
press-media@yahoo.gr

Με εκτίμηση,
Από το γραφείο Τύπου
της κυρίας Νικολοπούλου