Monday, October 8, 2007

Ζητούνται Αθάνατοι!

Καλά κάνει η Ακαδημία Αθηνών και ψάχνει για νέους «αθανάτους». Μιλάμε για την τάξη Γραμμάτων και Τεχνών, που την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το πρωί για να εξετάσει εννέα υποψηφιότητες για τέσσερις έδρες: Ζωγραφικής, Πεζογραφίας, Νεοελληνικής Φιλολογίας και Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας. Έχει κανείς την αίσθηση ότι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις έχουν πέσει στη λούμπα της ματαιόδοξης αναγνώρισης. Δεν μιλάμε για τους συγκεκριμένους υποψήφιους.

Μήπως κάποτε θα έπρεπε άλλοι να προτείνουν και όχι οι ίδιοι οι υποψήφιοι να υποβάλλουν αιτήσεις; Δηλαδή κάποιοι "φορείς" να προτείνουν τους κοινώς αποδεκτούς (με το έργο ακι την εν γένει πολιτεία τους).
Για την έδρα της Πεζογραφίας πέντε φέρονται να έχουν καταθέσει βιογραφικά τους για να κριθούν: Βασίλης Βασιλικός, Θανάσης Βαλτινός, Φίλιππος Δρακονταειδής, Ελένη Λαδιά και Κώστας Ασημακόπουλος. Να δεχτούμε ότι αυτοί αντιπροσωπεύουν την αφρόκρεμα της νεοελληνικής πεζογραφίας; Απλώς ρωτάμε...
Στις έδρες Νεοελληνικής και Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας έχουν θέσει εαυτόν υπό την κρίση της Τάξης οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών: Δ. Π. Μαστροδημήτρης και Ιω. Παπακώστας, και στη δεύτερη ο ομ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μ. Παπαθωμόπουλος.

1 comment:

Justine's Blog said...

Υπεροχη φωτογραφία και υπέροχη μουσική. Να υποθέσω πως είσαι αίνιγμα σαν τον κύβο του Κ...? Ερχομαι οσονούπω στην Ελλάδα και θα τα πούμε απο κοντά.
Χαιρετίσματα
Ιουστίνη