Tuesday, May 26, 2009

Εκδήλωση για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο στην Ολλανδία

  • Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην πόλη της Ουτρέχτης, εκδήλωση για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή και την ανακήρυξη της φετινής χρονιάς από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού ως «Έτος Γιάννη Ρίτσου».
  • Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη και την Ελληνική Κοινότητα Ουτρέχτης και Περιχώρων «Αναγέννηση».
  • Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, Μαριέττα Ιωαννίδου εκφώνησε ομιλία με τίτλο: «Γιάννης Ρίτσος: Ο Πικάσο της Νεοελληνικής ποίησης», η οποία συνοδεύτηκε και από σχετική παρουσίαση με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Επίσης, παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό της ελληνικής Ομογένειας από το αρχείο της Ελληνικής Κοινότητας Ουτρέχτης.
  • Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου της πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, κ. Δ. Σπάρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ολλανδίας, κ. Π. Κερασσαβόπουλος, εκπαιδευτικοί, καθώς και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Ουτρέχτης.
  • www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments: