Thursday, May 21, 2009

«Αστεγη» η έκθεση βιβλίου


«Καυτή πατάτα» είναι για την Αρχαιολογική Υπηρεσία το αίτημα των εκδοτών για διενέργεια των εκθέσεων βιβλίων στον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου. Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινή διοργάνωση των ετήσιων εκθέσεών τους στο χώρο του πεζόδρομου. Πέρσι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε κάνει δεκτό το αίτημα προειδοποιώντας όμως πως θα δινόταν για τελευταία φορά η Δ. Αεροπαγίτου, επειδή εμποδίζει το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και λόγω του χαρακτήρα περιπάτου που έχει ο πεζόδρομος.

Στο μεταξύ, ένας από τους δύο φορείς προχώρησε πρόσφατα στη διοργάνωση έκθεσης βιβλίου στον πεζόδρομο της Ερμού, την οποία εγκαινίασε ο υπουργός Πολιτισμού. Τώρα, οι δύο σύλλογοι αιτούνται εκ νέου τη Δ. Αεροπαγίτου για την έκθεση του ερχόμενου Σεπτέμβρη, επειδή, όπως είπαν, το Ζάππειο δεν τους χωράει, ενώ στην Ερμού επίσης στριμώχνονται και έχουν προβλήματα με τους μικροπωλητές.

Η Α' Εφορεία Αρχαιοτήτων (Ακρόπολης), αρμόδια για τη Δ. Αεροπαγίτου, ήταν αρνητική στο αίτημα προτείνοντας πάλι την Ερμού, «πετώντας» το «μπαλάκι» στην αρμόδια για την Ερμού Γ' Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η οποία επίσης αρνήθηκε. Το ΚΑΣ πάντως απέρριψε το αίτημα των εκδοτών. Γεγονός που μάλλον θα προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά τους. Οι ίδιοι πάντως είπαν στο Συμβούλιο ότι επιθυμούν την επιστροφή της έκθεσης στο Πεδίον του Αρεως, αλλά μετά το 2010 οπότε τελειώνουν(;) οι εργασίες ανάπλασης.

No comments: