Thursday, May 21, 2009

Παρουσιάστηκε «Η λέσχη της στιγμής»

  • Πολύς κόσμου παραβρέθηκε στην προχτεσινή παρουσίαση του νέου βιβλίου (μυθιστόρημα) του ποιητή Γιώργου Κακουλίδη, με τίτλο «Η λέσχη της στιγμής», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας. Ομότεχνοί του, φίλοι αλλά και κόσμος που παρακολουθεί τη δημιουργική του πορεία και τον γνωρίζει μέσα από αυτήν, συναντήθηκαν σε μια ζεστή εκδήλωση, με έντονο το στοιχείο της συγκίνησης αλλά και του χιούμορ.
  • Ο συγγραφέας Λ. Ξανθόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το βιβλίο αυτό «είναι το ιπτάμενο χαλί που ύφανε και στόλισε με ό,τι πιο πολύτιμο είχε ο Κακουλίδης για να το καβαλήσει και να φύγει ψηλά, πολύ ψηλά, πέρα και πάνω από τα ανθρώπινα που τον γοητεύουν και τον βασανίζουν. Ο Γ. Κακουλίδης καλεί με ομοβροντίες πυροβόλου όπλου σε ένα μνημειώδες προσκλητήριο νεκρών όλους τους νεκρούς του. Ενα πάνθεον ηρώων εξίσου φανταστικοί όσο και απόλυτα πραγματικοί εμφανίζονται. Η γραφή του αναπτύσσεται ως κοχλίας. Ελίσσεται διαρκώς και ξαναγυρνά στον εαυτό της. Καμία έννοια στο βιβλίο δε σταματά, δεν παγώνει και δεν ανακόπτεται. (...) Αναρωτιέμαι μήπως αυτό το βιβλίο, γραμμένο με απίστευτο κέφι, που δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να πλήξεις και που εμφανίζεται εξωτερικά σαν μυθιστόρημα δρόμου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ποιητική του ποιητή Γ. Κακουλίδη. Το εγκόλπιο της ποιητικής του που μας το εμπιστεύεται (...)».
  • Αναλόγως, ο συγγραφέας, Β. Τσοκόπουλος αναφέρθηκε στη γραφή του συγγραφέα μέσα από την οποία εμφανίζεται μια «τοπογραφία της Αθήνας», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιητικότητά της και στο γεγονός ότι ο Γ. Κακουλίδης κρατά τους «δικούς του αγίους», όχι αυτούς της Εκκλησίας...
  • Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο Δ. Πιατάς και ο Κ. Τζούμας. [ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Παρασκευή 22 Μάη 2009].

No comments: