Friday, November 18, 2011

Οι εκδόσεις του "Μανδραγόρα"

Τετραμηνιαία έκδοση για την τέχνη και τη ζωή είναι "Μανδραγόρας", που διευθύνει ο αεικίνητος και δημιουργικός Κώστας Κρεμμύδας. Με χίλιες δυσκολίες, βέβαια, αλλά επιμένει. Και σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσω το εγχείρημά του να εκδίδει ποιητικά βιβλία, τα οποία είναι επιλεγμένα και διακρίνονται πέρα από την ουσία του περιεχομένου τους, διακρίνονται για την αισθητική αρτιότητα και την καλλιτεχνική επιμέλεια. 
Προσφάτως μου έχουν σταλεί τα εξής:


  • Χαρά Χρηστάρα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
  • Χαρά Χρηστάρα ΠΟΙΗΜΑΤΑ (1981-2008)
  • Λιουμπομίρ Λέβτσεβ Στιχοράματα. Μετάφραση & επιλογή: Χρήστος Χαρτοματσίδης
  • Μάγδα Χριστοπούλου Η ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΒΛΕΜΜΑΤΟΣ
  • Φαίδων Πατρικαλάκις Legato


Η Χαρά Χρηστάρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Σπούδασε στο Παρίσι κοινωνιολογία, γλωσσολογία, εθνολογία και εθνομουσικολογία και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος κοινωνικής ανθρωπολογίας από την E.H.E.S.S. Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Έχει εκδώσει δώδεκα ποιητικές συλλογές και δυο συγκεντρωτικές εκδόσεις.
Η Μάγδα Χριστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Κατάγεται από την Πρέβεζα. Από την εφηβική της ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική και την ποίηση. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Η Πρόσοψη του βλέμματος είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή.
Ο Λιουμπομίρ Λέβτσεβ γεννήθηκε το 1935. Θεωρείται ο σημαντικότερος σύγχρονος Βούλγαρος ποιητής.
Ο Φαίδων Πατρικαλάκις γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε αρχικά στη Σχολή Βακαλό και στη συνέχεια στο Παρίσι. Ζωγράφος, σκηνογράφος, ποιητής...

No comments: