Monday, September 21, 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Έκθεση Βιβλίου Κορινθίων Συγγραφέων, που, με σχετική πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, φιλοξενήθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας στην Πανελλήνια γενική Έκθεσή του «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2009» από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου στα Σωληνουργεία Κορίνθου.

Εκτέθηκαν 467 βιβλία και τίτλοι βιβλίων ποικίλου περιεχομένου 177 Κορινθίων Συγγραφέων, που συγκέντρωσαν το έντονο ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, η πολύτιμη αυτή συλλογή γραπτών έργων Κορινθίων πνευματικών δημιουργών θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητήριο Κορινθίας, θα είναι επισκέψιμη κυρίως από σχολεία και μαθητές και θα μπορεί να περιοδεύει, με τη βοήθεια και στήριξη του Επιμελητηρίου, εντός και εκτός Κορινθίας, ώστε να διαδοθεί παντού το Κορινθιακό Βιβλίο.

Για τη διοργάνωση της Έκθεσης Βιβλίου υπήρξε ενθουσιώδης κινητοποίηση πολύ μεγάλου αριθμού Κορινθίων Συγγραφέων και δημιουργική συνεργασία τους τόσο με το Επιμελητήριο Κορινθίας, όσο και με βιβλιοπωλεία του Νομού, που προτίθενται να προβάλουν και να προωθήσουν τα Κορινθιακά Βιβλία.

Η Έκθεση Βιβλίου έκλεισε με την πραγματοποίηση το απόγευμα της Κυριακής 20-9-09 της επιτυχούς εκδήλωσης λόγου «Κορινθία και Βιβλίο», στην οποία μίλησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος και οι Κορίνθιοι Συγγραφείς κκ. Ματθαίος Ανδρεάδης, Δικηγόρος–Ιστορικός, Αριστείδης Δουλαβέρας, Λέκτορας Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γιάννης Μπάρτζης, Σχολικός Σύμβουλος Στοιχειώδους Εκπαίδευσης, Μελετητής της παιδικής, ιδιαίτερα, λογοτεχνίας, Ελένη Συκά-Κοντόζογλου, Δημοσιογράφος–Λογοτέχνης, Παύλος Καράγιωργας, Σκηνοθέτης, Σωτήρης Κοκκωνάκης, Καθηγητής Φυσικός και Γιώργος Κωστούρος, Πολιτικός Μηχανικός. Την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, που συντόνισε η Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου κα Μαρία Λύρα, παρακολούθησαν με προσοχή πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων δεκάδες Κορίνθιοι Συγγραφείς, ο Ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια κ. Στέφανος Μίλλερ, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος του Σωματείου «Οφέλτης, ο φίλος της Νεμέας» κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Άγγελος Τσουλούφας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κορινθίων της Αθήνας συγγραφέας κ. Γιώργος Καμπίρης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών κα Σεβαστή Χαβιάρα-Καραχάλιου, η οποία παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου βραβείο για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων συνεχούς και ευδόκιμης προσφοράς του Ιδρύματος στα Κορινθιακά Γράμματα.

Κοινή είναι η πεποίθηση, που εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος, ότι η Έκθεση Βιβλίου Κορινθίων Συγγραφέων αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη του Επιμελητηρίου, που πιστοποιεί το εύρος των ενδιαφερόντων του και ότι η εσπερίδα «Κορινθία και Βιβλίο» αποδείχθηκε η πιο επιτυχής εκδήλωση της Πανελλήνιας Έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2009».

Οι Κορίνθιοι Συγγραφείς ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας καθώς και όσους επισκέπτες τους τίμησαν με την παρουσία τους στην Έκθεση Βιβλίου και στην εσπερίδα της Κυριακής. Γνωστοποιούν ακόμα τη σύσταση Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» από 40, μέχρι σήμερα, ιδρυτικά μέλη, τα οποία καλούν και άλλους ενδιαφερόμενους συγγραφείς κορινθιακής καταγωγής ή διαμονής να εκδηλώσουν τη πρόθεση συμμετοχής τους, επικοινωνώντας με τους:

Σωτήρη Κοκκωνάκη, Κιάτο (τηλ.: 6944-641400, e-mail: kokkonak@hol.gr) και

Γιώργο Κωστούρο, Νεμέα (τηλ.: 6977-407579, e-mail: kostouros@tri.forthnet.gr

No comments: