Thursday, June 25, 2009

Ποιητικό Εργαστήριο από το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος

Δραστήριο και ωφέλιμον το Ίδρυμα "Τάκης Σινόπουλος" εκτός από τις πάντα προσεγμένες εκδηλώσεις του προχωρά και στη δημιουργία Ποιητικού Εργαστηρίου το οποίο θα λειτουργήσει από το επόμενο φθινόπωρο έως την άνοιξη του 2010, στους χώρους του Ιδρύματος στον Περισσό. Ο κύκλος των σπουδών θα είναι διετής. Ο πρώτος χρόνος θα είναι αφιερωμένος στην ελληνική και ο δεύτερος στην ευρωπαϊκή ποίηση. Τις εργασίες του Ποιητικού Εργαστηρίου θα διευθύνουν η ποιήτρια και φιλόλογος Τασούλα Καραγεωργίου και ο ποιητής Κώστας Κουτσουρέλης.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 χρόνων οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο έως 30 Σεπτεμβρίου, στέλνοντας με το ταχυδρομείο, συμβατικό (Τάκη Σινόπουλου 22, 111 42 Περισσός) ή ηλεκτρονικό (elpenor@otenet.gr), 3-5 σελίδες δείγμα της ποιητικής σου δουλειάς. (Συμπλήρωσε: ιδιότητα, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο).

Μέρος της ποιητικής δουλειάς στο Εργαστήρι θα δημοσιευθεί την επόμενη χρονιά στο περιοδικό του εργαστηρίου «Τα Τετράδια του Ελπήνορα», ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να συνεργαστούν από κοντά με σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Όσοι επιλεγούν θα βραβευθούν με το εφάπαξ σπουδαστικό επίδομα των 300 ευρώ.

  • Η ΑΥΓΗ: 25/06/2009

No comments: