Friday, March 27, 2015

Δημήτρης Π. Μποσκαΐνος: Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 1ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ BONSAISTORIES

 Οι δύο Χώρες παρέταξαν τους στρατούς τους στην ήρεμη, χωρίς υψομετρικές διαφορές κοιλάδα. Οι στρατιώτες τους κοιταζόντουσαν με μίσος και μια αποφασιστικότητα να πέσουν πρώτοι αν χρειαζόταν. Τα άλογα ρουθούνισαν ανήσυχα κάτω από τις παρωπίδες τους κι ανοιγόκλεισαν τα υγρά μάτια τους για να τα καθαρίσουν από τη σκόνη. Οι αξιωματικοί κατόπτευσαν το χώρο κι έκαναν τις τελευταίες αλλαγές στα σχέδια της μάχης. Οι Βασίλισσες ριγμένες στο πλευρό των Ρηγάδων τους έμοιαζαν αδύναμες κι όμως ήταν έτοιμες και ικανές να κάνουν πράγματα που κανείς στο στρατόπεδο δεν μπορούσε καν να σκεφτεί, πόσο μάλλον να πράξει. Οι πύργοι στεκόντουσαν αγέρωχα με τις εμβληματικές σημαίες των δυο Βασιλείων να ανεμίζουν στον παγωμένο αέρα.

Το σάλπισμα δόθηκε.

Εκκωφαντικός θόρυβος κι ένας κουρνιαχτός σκόνης σκέπασε τα πάντα. Οι πρώτες μεταλλικές κλαγγές και οι κραυγές των στρατιωτών έδωσαν το μήνυμα ότι ο πόλεμος άρχισε.

Ένας-ένας οι μαχητές της πρώτης γραμμής έπεφταν νεκροί κι άνοιγαν, ποτισμένο στο ίδιο τους το αίμα, δρόμο για τους πιο δυνατούς. Ένας αξιωματικός εμφανίστηκε ξαφνικά σε προκεχωρημένα εδάφη και φόνευσε τους Ιππείς του αντίπαλου στρατεύματος πριν πέσει αργότερα νεκρός από το ύπουλο μαχαίρι της …Βασίλισσας.

Μίλησαν για προδοσία.

Όσοι δεν κράτησαν την απαιτούμενη δύναμη στα μετόπισθεν, είδαν του πύργους τους να γκρεμίζονται και να αφήνουν ένα μεγάλο κενό εκεί που πριν στεκόντουσαν σα θεριά.

Τα άλογα που απέμειναν, λύγισαν κι αυτά νεκρά σε μια λίμνη αίματος, βαριά κι αποκαμωμένα.

Το νέο έπεσε σαν αστροπελέκι.

Αιχμαλωτίστηκε η Βασίλισσα που είχε δολοφονήσει ύπουλα τον Αξιωματικό. Το εχθρικό στράτευμα χάρηκε προς στιγμήν και ιαχές θριάμβου σκέπασαν το λασπωμένο στο αίμα, πεδίο της μάχης. Το σχέδιο όμως περιλάμβανε τη θυσία της Βασίλισσας, κι ένας συνδυασμός δυνάμεων, εκμεταλλευόμενος το προβλέψιμο σοκ της είδησης του θανάτου της, κατάφερε και αιχμαλώτισε τον αντίπαλο Βασιλιά.

Τον κύκλωσαν από παντού.

Τον απειλούσαν χωρίς να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια, ενώ παράλληλα οι συμμαχικές του δυνάμεις ήταν ανίκανες να τον υπερασπιστούν… έτσι ξαφνικά προέκυψε…

Ματ (*)

(*)Κερμύρ Ντε Λεγκάλ  (~ 1730-1747) Με την περίφημη κίνηση-ψευδοθυσία της Βασίλισσας συνέδεσε για πάντα το όνομά του με την Ιστορία του Σκακιού.

Δημήτρης Π. Μποσκαΐνος

No comments: