Thursday, October 16, 2014

«Ντρέπομαι που είμαι Αυστραλός», δήλωσε ο νικητής του βραβείου Booker, Ρίτσαρντ Φλάναγκαν

«Ντρέπομαι που είμαι Αυστραλός» δήλωσε ο 53χρονος συγγραφέας Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, που είναι ο νικητής του φετινού 46ου Βραβείου Booker, για το μυθιστόρημά του «The Narrow Road to the Deep North» (εκδόσεις Chatto & Windus). Ο Φλάναγκαν μετά την απονομή του βραβείου άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση του Τόνι Αμποτ για την περιβαλλοντολογική πολιτική της. Ο συγγραφέας, που ζει στην Τασμάνια, είναι ακτιβιστής εδώ και χρόνια για την προστασία των δασών του νησιού. Θεωρεί δε, ότι με τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση Αμποτ απειλεί με αφανισμό τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Υπενθυμίζεται πως το βραβείο Μπούκερ ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, τον Βρετανό φιλόσοφο Α.Κ. Γκρέιλινγκ, σε επίσημη τελετή στην κατάμεστη μεσαιωνική αίθουσα Γκίλντχολ του Λονδίνου.

Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται γύρω από το θέμα του ανέφικτου. Πρωταγωνιστής, ένας Αυστραλός γιατρός που ερωτεύεται τη γυναίκα του θείου του.

Στις σπηλιές των κυνηγών της Τασμανίας, σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της προπολεμικής εποχής, σε μια ταϊλανδέζικη φυλακή, στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Το μυθιστόρημα αφηγείται μια ιστορία αγάπης με πολλές μορφές.
 ΤΑ ΝΕΑ: 15/10/2014 

No comments: