Wednesday, May 23, 2007

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ... ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ!

Η τρέλα έχει πλέον και βούλα... κρατική! Ίσως όμως να είναι ένας ωραίος τρόπος των Εγγλέζων να διαφημίζουν τα (μερικές φορές, βλακώδη) προϊόντα τους. Μπορεί και η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να έχει κάποια σύμβαση με το κράτος - ποιος ξέρει! Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Βρετανίας θα εκδώσουν ειδική σειρά γραμματοσήμων, με αφορμή την κυκλοφορία του έβδομου και τελευταίου βιβλίου της σειράς Χάρι Πότερ!
Στα γραμματόσημα, θα απεικονίζονται τα εξώφυλλα και των επτά βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η κυκλοφορία των γραμματοσήμων θα ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου, τέσσερις μέρες πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο που έχει τίτλο «Ηarry Potter and the Deathly Ηallows». Τα επτά γραμματόσημα εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία και για την έκδοσή τους έδωσε ειδική άδεια η κινηματογραφική εταιρεία Warner Bros και ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury.
Οι προεγγραφές για την αγορά του τελευταίου βιβλίου του Χάρι Πότερ έχουν ανέλθει ήδη σε 250.000 και αναμένεται μέχρι την ημέρα της κυκλοφορίας του να φτάσουν το ένα εκατομμύριο. Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει ανακοινώσει ότι ένας από τους βασικούς ήρωες του βιβλίου θα πεθάνει, αλλά οι θαυμαστές του νεαρού μάγου θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 21 Ιουλίου για να μάθουν ποιος από τους ήρωες θα χαθεί.

4 comments:

aeipote said...

Ότι φέρνει λεφτά στα ταμεία, και τα κρατικά εννοείται, μόνο βλακεία δεν είναι. Κι αν οι Beatles έλαβαν τον τίτλο του Sir για τα λεφτά που έφεραν στη χώρα τον έλαβαν και όχι για την ποιότητα, καθεαυτή, της μουσικής τους. . .

Καλημέρα!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Μάλλον υπερθεματίζω - για την περίπτωση των Beatles! Αλλά, τελικά, ποιοι θα πρέπει να επιβραβεύονται; Οι αγγλοσαξωνικές γελοιότητες είναι κολλητικές... [Εδώ, θα μου πεις κάποιοι πονηροί βραβεύουν κάθε χρόνο ως τον καλύτερο "άνκορμαν" τον Χαζηνικολάου - καμιά ώρα θα δούμε να τον κάνουν γραμματόσημο και δεν θα μιλάει κανένας].
Γεια...

Justine's Blog said...

Καλά δεν έχετε δεί τίποτε , αγαπητέ Νίκο. Στις ΗΠΑ μπορεί κανείς να τυπώσει γραμματόσημο με τη μούρη του και να το κυκλοφορήσει κανονικά, αρκεί να καταβάλει στην ταχυδρομική εταιρεία το απαραίτητο πόσόν. Επομένως, αθώα μούθ φαίνονται τα γραμματόσημα του Χάρυ Πότερ. Αλλαξαν τα ήθη, το χρήμα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Με αγάπη απο το Μόντρεαλ

Νίκος Λαγκαδινός said...

Iουστίνη, γεια σου! Δίκιο έχεις για την "αθωότητα" των γραμματοσήμων του Χάρι Πότερ. Απλώς, ήταν μια αφορμή. [Δεν σε ξέχασα. Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να πούμε περισσότερα, αλλά νομίζω ότι η εδώ παραμονή σου θα πρέπει να σε γέμισε χαρά - διάβασα τα σχετικά που έγραψες στο μπλογκ...] Σύντομα θα πούμε περισσότερα. Σε ζηλεύω για τα ταξίδια που κάνεις. Να είσαι καλά. Με αγάπη. Νίκος λ. πάντα φίλος