Wednesday, April 11, 2012

Στην Ιζαμπέλ Αλιέντε το «Αντερσεν»


  • Η Ιζαμπέλ Αλιέντε θα τιμηθεί φέτος με το λογοτεχνικό βραβείο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, το οποίο θα παραλάβει από τα χέρια της Δανής πριγκίπισσας Μαίρη κατά τη διάρκεια τελετής στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στην Ιζαμπέλ Αλιέντε το «Αντερσεν»
Η Ιζαμπέλ Αλιέντε θα τιμηθεί φέτος με το λογοτεχνικό βραβείο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, το οποίο θα παραλάβει από τα χέρια της Δανής πριγκίπισσας Μαίρη κατά τη διάρκεια τελετής στις 30 Σεπτεμβρίου. Εκεί, όπως και στις προηγούμενες τελετές, θα παρουσιαστεί ζωντανά ένα τραγούδι το οποίο έχει γραφτεί ειδικά για τη φετινή τιμώμενη.
«Είναι συναρπαστικό να καλωσορίσουμε μια συγγραφέα, το μαγικό σύμπαν της οποίας μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το είδος του Αντερσεν», δήλωσε ο Στέεν Μόλερ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Οντένσε, όπου γεννήθηκε o μεγάλος Δανός παραμυθάς το 1805 (πέθανε το 1875 στην Κοπεγχάγη). Το βραβείο συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο 500.000 κορόνων (περίπου 67.000 ευρώ).
Η δημοφιλής Χιλιανή συγγραφέας, 67 ετών σήμερα, θα επισκεφθεί το Μουσείο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και θα παραβρεθεί σε εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της πόλης. Με το ίδιο βραβείο είχε τιμηθεί, το 2010, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργός του Χάρι Πότερ.

No comments: