Friday, September 18, 2015

Λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου

Λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου
  • Διοργανώνεται από τα ξένα μορφωτικά ινστιτούτα στην Αθήνα, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 
Συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο που διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4.00 μ.μ., στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου).
 Οι συμμετέχοντες θα ακούσουν αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα, τα οποία θα διαβάσουν οι ίδιοι οι συγγραφείς αλλά και ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, σε διάφορα σημεία της Στοάς του Βιβλίου. Κάθε ανάγνωση θα επαναλαμβάνεται παρουσία του συγγραφέα και θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους της εκδήλωσης.

 Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Hervé Le Tellier (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), Angelika Reitzer (Πρεσβεία της Αυστρίας), Adam Baron (British Council – θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιάννη Ράγκο), Matei Visniec (Πρεσβεία της Ρουμανίας), Care Santos (Instituto Cervantes), Έλενα ΚεφάλαΑνδρέας ΚαραγιάνΛεύκιος Ζαφειρίου (Σπίτι της Κύπρου), Markéta Mališová (Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας), David Safier (Goethe-Institut Athen), Kari Hesthamar (Πρεσβεία Νορβηγίας).
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.

No comments: