Wednesday, October 24, 2018

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίτωνα Σαλπιγκτή, Θρυμματισμένη φρυγανιά.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίτωνα Σαλπιγκτή, Θρυμματισμένη φρυγανιά.

Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, τοποθετημένο στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της Κατοχής, με αναρίθμητα θύματα, ανεξιχνίαστους φόνους, συμφέροντα οικογενειών και μυστικές υπηρεσίες υπερδυνάμεων, που αλληλεπιδρούν φέρνοντας στην επιφάνεια απόκρυφα γεγονότα και μυστικά.

Κρίτων Σαλπιγκτής
Θρυμματισμένη φρυγανιά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία / Αστυνομικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-572-256-2
ΣΕΛΙΔΕΣ: 564
ΣΧΗΜΑ: 13,5 Χ 20,5 εκ.
Μαλακό εξώφυλλο
ΤΙΜΗ: 16,50 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
Διαθέσιμο και σε ebook
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«… με διέλυσε με την ίδια ευκολία
που λιώνει στο τσάι μια θρυμματισμένη φρυγανιά».
Δυο παλιοί γνώριμοι, από τη δεκαετία του ’50, ο Τέλης Δημητρέλης, δημοφιλής Έλληνας ποιητής, και ο Αλέξανδρος Τεφλιώνης ή Alex Teff, μεγάλης φήμης μαθηματικός με καριέρα στις ΗΠΑ και συγγραφέας ενός αστυνομικού μυθιστορήματος με διεθνή επιτυχία, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια στη γενέθλια πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση αυτή πυροδοτεί καταλυτικές εξελίξεις, καθώς ο Δημητρέλης αναλαμβάνει ρόλο ντετέκτιβ και φέρνει στο φως μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Κατοχής: έναν περιβόητο θησαυρό που ο θρύλος λέει πως κλάπηκε από τους Ναζί και έχει θαφτεί κάπου στη Βόρειο Ελλάδα.
Το βιβλίο αποτελεί την πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον ποιητή Τέλη Δημητρέλη.
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Κρίτων Σαλπιγκτής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947, όπου και ζει. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και βιοπορίστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονώντας μελέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Διακρίθηκε σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Δίδαξε ως ωρομίσθιος καθηγητής στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1979-1985). Έως το 2007 αρθρογράφησε σε περιοδικά (Γιατί, Εντευκτήριο, Κανονάκι, Cine 7), σε κινηματογραφικά φύλλα (Fix Carré, Εξώστης, Πρώτο Πλάνο) και σε εφημερίδες (Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελευθεροτυπία). Στα βιβλία του περιλαμβάνονται άλλα τρία μυθιστορήματα, μία νουβέλα, μία ιστορική έρευνα, δύο επιστημονικά συγγράμματα, ενώ έχουν ανθολογηθεί και δύο κείμενά του. Υπήρξε δημιουργός της δημοφιλέστατης το 1988-89 στη Βόρεια Ελλάδα χιουμοριστικής εκπομπής «Ο Πατέρας και το Τέρας της Μητέρας» (ΕΡΑ, FM 102). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και διευθύνει τη σειρά «Αστυνομική Βιβλιοθήκη» των εκδόσεων Αιγαίον της Λευκωσίας.

πηγή: timesnews.gr

1 comment:

worldw MOHAMED said...

Γεια σε όλους,
Το όνομά μου είναι ο κ. Rugare Sim. Ζω στην Ολλανδία και είμαι χαρούμενος άνθρωπος σήμερα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που με σώζει και την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα παραπέμψω οποιοδήποτε άτομο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν ένα δάνειο € 300.000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου παντού καθώς είμαι ένας πατέρας με 2 παιδιά, συνάντησα αυτόν τον ειλικρινές και τον Αλλάχ φοβούμενο άνθρωπο δανειστή δανείου που με βοηθά με ένα δάνειο 300.000,00 ευρώ, είναι ένας άνθρωπος που φοβάται τον Αλλάχ, εάν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του για να του πείτε ότι (κύριε, Rugare Sim) σας παραπέμπουν. Επικοινωνήστε με τον κ., Mohamed Careen μέσω email: (arabloanfirmserves@gmail.com)


ΦΟΡΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
Ονομα......
Μεσαίο όνομα.....
2) Φύλο: .........
3) Απαιτούμενο ποσό δανείου: .........
4) Διάρκεια δανείου: .........
5) Χώρα: .........
6) Διεύθυνση σπιτιού: .........
7) Αριθμός κινητού: .........
8) Διεύθυνση email ..........
9) Μηνιαίο εισόδημα: .....................
10) Επάγγελμα: ...........................
11) Ποιος ιστότοπος κάνατε εδώ σχετικά…
Σε ευχαριστώ και θερμούς χαιρετισμούς.
Στείλτε email στο arabloanfirmserves@gmail.com