Monday, October 2, 2017

«Λήθη και Λίνκολν» του George Saunders | Εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του George Saunders  Λήθη και Λίνκολν, σε μετάφραση του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.
Το συναρπαστικό πρώτο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Folio Prize, και υποψήφιου για National Book Award, George Saunders, για τον Αβραάμ Λίνκολν και τον θάνατο του εντεκάχρονου γιου του, Γουίλι. Με έναυσμα αυτό το ιστορικό γεγονός, o George Saunders, αφηγείται μια αξέχαστη καλειδοσκοπική ιστορία για την οικογενειακή αγάπη, την απώλεια, αλλά και τις δυνάμεις του καλού και του κακού.

Βραχεία λίστα για το βραβείο The Man Booker Prize 2017.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
George Saunders
Λήθη και Λίνκολν (Lincoln in the Bardo)
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
  • ISBN: 978-960-572-185-5
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 472
  • ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 εκ.
  • Μαλακό εξώφυλλο
  • ΤΙΜΗ: 16,50 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
  • Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Διαθέσιμο και σε ebook


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Πώς ζούμε και πώς αγαπάμε, όταν ξέρουμε ότι όλα αυτά που μας νοιάζουν κάποια στιγμή θα πάψουν να υπάρχουν;
Φεβρουάριος 1862. Ο Αμερικανικός Εμφύλιος μαίνεται, ενώ ο αγαπημένος εντεκάχρονος γιος του προέδρου Λίνκολν βρίσκεται βαριά άρρωστος και, παρά τις προβλέψεις για ανάρρωση, τελικά πεθαίνει.
Στις 22 Φεβρουαρίου του 1862, δύο μέρες μετά τον θάνατό του, ο Γουίλι Λίνκολν κηδεύτηκε σε μαρμάρινη κρύπτη στο κοιμητήριο της Τζόρτζταουν.

Εκείνο το βράδυ, ο Αβραάμ Λίνκολν φθάνει μόνος στο νεκροταφείο, θέλοντας να περάσει χρόνο με το άψυχο σώμα του γιου του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαντάσματα αυτών που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή και αυτών που έχουν πεθάνει, από καιρό, συνυπάρχουν· μια μνημειώδης μάχη πραγματοποιείται για την ψυχή του μικρού Γουίλι.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το μυαλό του έτεινε ξανά προς τη λύπη· προς το γεγονός ότι ο κόσμος ήταν γεμάτος λύπη· ότι οι πάντες μοχθούσαν κάτω από ένα βάρος λύπης· ότι οι πάντες έπασχαν· ότι όποιον δρόμο παίρνει κανείς σε τούτο τον κόσμο, θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι οι πάντες πάσχουν (κανείς δεν είναι ικανοποιημένος· οι πάντες είναι αδικημένοι, παραμελημένοι, παραπεταμένοι, παρεξηγημένοι), κι έτσι πρέπει κανείς να κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει το άχθος εκείνων που μ’ αυτούς έρχεται σ’ επαφή.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Author George Saunders at his home in Oneonta, New York on Tuesday, November 20, 2012. (Damon Winter/The New York Times)
Ο George Saunders έχει γράψει εννιά βιβλία, ανάμεσα στα οποία το Δεκάτη Δεκεμβρίου που απέσπασε το βραβείο Folio Prize 2014 και ήταν υποψήφιο για το National Book Award. Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Lannan, της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, και του Ιδρύματος Guggenheim. Το 2006 τιμήθηκε με την Υποτροφία MacArthur. Το 2013 του απονεμήθηκε το Βραβείο Διηγήματος PEN/Malamoud ενώ συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο των Times με τους εκατό πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Διδάσκει στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Σύρακιουζ.


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μια εκπληκτικά ρυθμισμένη φωνή –ευφρόσυνη, σκοτεινή, αυθεντική, και αστεία– που αφηγείται ακριβώς το είδος των ιστοριών που χρειαζόμαστε να διαβάσουμε σήμερα.
Thomas Pynchon

Ο George Saunders κάνει το αδύνατο να μοιάζει αβίαστο. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε.
Jonathan Franzen

Ένα φωτεινό κατόρθωμα γενναιοδωρίας και ανθρωπισμού. Κανένας δεν γράφει τόσο δυναμικά για την απώλεια και την ατυχία όπως ο George Saunders.
The New York Times

Λίγοι άνθρωποι έχουν τον βαθύ-κοφτερό λόγο του Saunders.
Junot Dίaz

πηγή: Times News

No comments: